Bredene is er klaar voor: “35 medewerkers staan in voor vlot verloop verkiezingen”

Je herkent directeur Viona Goethals centraal op de foto tussen enkele medewerkers van de gemeentelijke technische dienst, die momenteel de inrichting van de stemlokalen voorbereiden. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Op zondag 13 oktober mag je richting stemhokje om er een nieuwe gemeenteraad en burgemeester te kiezen. Het gemeentebestuur van Bredene brengt intussen alle locaties in gereedheid opdat zo’n 14.400 Bredenaars straks vlot hun stem zouden kunnen uitbrengen.

De Bredenaars kiezen 25 nieuwe gemeenteraadsleden. Stemmen kan op 8 locaties in de gemeente en dit van 8:00 uur tot 13:00 uur. Bredene koos er enkele jaren geleden voor om de stemlocaties over de wijken te spreiden. Bredenaars kunnen op deze manier dicht bij hun woning hun stem uitbrengen.

Rond de stemlocaties worden zo meteen al te grote mobiliteitsproblemen vermeden. Om verkeersdrukte te vermijden, wordt immers aangeraden met de fiets of te voet naar de stemlocatie te komen. Aan de verschillende stemlocaties wordt een aangepaste verkeers- en parkeerregeling voorzien.

Woensdag al gestart

“We zijn woensdagvoormiddag gestart met het opstellen van alle locaties”, geeft Viona Goethals, directeur Mens bij het gemeentebestuur en coördinator van de verkiezingen, aan. “Verschillende teams van in totaal 22 personeelsleden van de technische dienst zorgen ervoor dat alles klaar is tegen vrijdagavond. Er wordt heel wat aandacht geschonken aan de toegankelijkheid. En uiteraard moet ook alles volgende week opnieuw gedemonteerd worden”.

In totaal zorgen een 35-tal personeelsleden ervoor dat deze verkiezingsoperatie vlot verloopt. Er zijn in Bredene 18 stembureaus en 12 telbureaus. De telverrichtingen vinden plaats in het MEC Staf Versluys.

Exact 30 voorzitters en evenveel secretarissen worden ondersteund door 108 bijzitters. “Voor deze mensen wordt de hele dag door catering voorzien. Elk stembureau beschikt over 8 kieshokjes waaronder 1 extra groot voor personen met een beperking.”

(MM)

Lees meer over: