Bert Wouters trekt de lijst voor Groen bij verkiezingen in Roeselare: “Willen aantal zetels behouden”

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Groen Roeselare komt deze week met de eerste namen met oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat doen ze met Bert Wouters als lijsttrekker.

“Roeselare heeft nood aan een frisse, hedendaagse blik op de uitdagingen waar de stad voor staat. We moeten durven veranderen, weg van de stilstand en klaar voor de toekomst. Roeselare is een centrumstad en moet innoverend zijn, een motor voor de regio. We willen beleid met een smoel, en keuzes voor de toekomst”, aldus Bert Wouters, die de lijst zal trekken. “We zijn in eerste instantie op zoek gegaan naar verbreding en verbinding. We hebben veel gepraat en ook veel overeenstemming gevonden, maar tot een nieuw project voor de stad zijn we uiteindelijk niet gekomen. Dus hebben we onze knop omgedraaid en gaan we gewoon als het gekende en vertrouwde Groen naar de kiezer.”

“We willen voor de stad ambitie en toekomstvisie. Zeker ook over klimaatbeleid, cultuur, jeugd en sport. We willen ervoor zorgen dat mensen zich goed voelen in hun vel en goed kunnen doen voor de planeet en voor elkaar. We willen ook dat de stad burgerinitiatieven aanmoedigt, ondersteunt en ruimte geeft. Zeker als het gaat over mensen samenbrengen en buurten doen leven.”

Mix van leeftijden en persoonlijkheden

Vandaag stellen ze de eerste zes kandidaten voor. Een mix van leeftijden en persoonlijkheden. Eddy Demeersseman wordt lijstduwer en Bert Wouters lijsttrekker. Leen Sercu, onze secretaris en vroeger ook in de gemeenteraad, komt net voor Eddy de lijst steunen. “We hebben ook enkele nieuwkomers aan jullie voor te stellen. Eva Vromman, Atimo Sambou en Henk de Jong komen op de plaatsen 2, 3 en 4 heel prominent in beeld”, aldus Bert. Eva is leerkracht in Barnum. Atimo Sambou studeert momenteel architectuur. Deze prille twintiger is nieuw in de politiek, maar komt uit een groen nest. Twintig jaar geleden verhuisde Henk de Jong van Friesland naar België, uit liefde. Momenteel werkt hij in het onderwijs als leerkracht Natuurwetenschappen. Leen Sercu is al jaren een groene sterkhouder: de vorige legislatuur als gemeenteraadslid, nu als secretaris meer achter de schermen. Eddy Demeersseman werkt zetelt nu al in de gemeenteraad en verdiende zijn strepen al eerder als OCMW-raadslid en bestuurder bij Motena en AZ Delta.

“De ambitie? We gaan voor het behoud van het aantal zetels”, besluit Bert.