Bernard Vandaele (67) is lijstduwer voor Focus8720

Bernard links, Stefan rechts op de foto. © VADU
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Politieke partij Focus8720 gaat in Dentergem met Bernard Vandaele als lijstduwer naar de gemeenteraadsverkiezingen. “Met hem schuiven we een actieve senior naar voor. Als buitenmens, landbouwer en actief in de Landelijke Gilde van Oeselgem is hij altijd in de weer”, aldus lijsttrekker Aniek Van de Velde.

Bernard is landbouwer in hart en nieren. De ouderlijke boerderij in de Neerhoek in Oeselgem werd recent verkocht, waarbij Gina en Bernard een nieuwe stek vonden op een boogscheut ervan. “Blij dat we in het landelijke Oeselgem blijven, want ik blijf een écht buitenmens”, zegt hij. “Dat is overigens een aandachtspunt voor de gemeentepolitiek. Veel actieve senioren willen hier wél blijven wonen, maar moeten bij gebrek aan betaalbrae of aangepaste woon- en zorgvoorzieningen in Dentergem noodgedwongen naar de naastgelegen gemeente verhuizen.”

Bernard is een grote wielerliefhebber en een familiemens. Trouw op post bij de wedstrijden waaronder die van hun zoon Thijs of samen genieten met zijn vrouw Gina van hun kleindochter Marie Lou. Daarnaast is Bernard graag in de weer met de Landelijke Gilde, dat binnenkort met zijn Tank Event uitpakt.

Handen uit de mouwen

“In een dorp draait het in de eerste plaats om de ménsen. Luisteren, zowel naar jong als oud. Én de handen uit de mouwen steken om de mensen te helpen waar het kan. Daar draait het bij mij om”, zet hij. “Ik vind het ook belangrijk dat we de land- en tuinbouw koesteren, dat de kleine wegen en fietspaden goed worden onderhouden en er een goede ondersteuning is bij bouwdossiers. Als actief gemeenteraadslid de voorbije zes jaar binnen Focus8720 en zélf zoon van een gewezen schepen, ligt mijn hart al van jongsaf bij de dorpspolitiek. “

Stefan Bonné (51), de lijsttrekker bij de verkiezingen in 2018, duwt vanop de 18de plaats samen met Bernard de lijst mee. Stefan is er al van bij de start van Focus8720 bij, zetelt sinds 2012 in de gemeenteraad en Gecoro en zet zijn ervaring graag verder in. Stefan is een rasechte Dentergemnaar, geboren in Dentergem, als zoon van de postbode. Hij woont met zijn tienerdochters Lore en Febe onder de schaduw van de kerktoren in Dentergem. Als wetenschappelijk teamleider bij het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) verdiept hij zich in studies en patiënten. Burgerparticipatie, méér aandacht voor de zwakke weggebruiker en het optimaal gebruiken van de financiële middelen zijn voor hem mee belangrijk.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Aniek Van de Velde lijsttrekker wordt en daarmee de uitdager voor burgemeester Koenraad Degroote.