Benjamin is letterlijk benjamin op Lijst Burgemeester

“Benjamin is iemand die goed kan luisteren, maar ook zijn gedacht durft te zeggen”, zegt schepen Noël Delaere. © LB
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Deze week stellen we het laatste nieuwe gezicht van Lijst Burgemeester voor: Benjamin Derudder (26), bachelor grafische en digitale media, betrokken Houtavenaar en begaan met het jeugdwerk in de gemeente. “Het fijne aan LB, is dat er verschillende generaties op de lijst staan.”

Benjamin Derudder is onverwacht het laatste interview met een nieuwe kandidaat geworden. “Beau Millecam heeft een uitdagende en veeleisende functie op zijn werk, die uiteindelijk toch moeilijk te combineren bleek met het politieke engagement. Daarom liet hij weten dat hij met pijn in het hart besloten heeft om uiteindelijk geen kandidaat te zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenteraadslid Eddy Goethals heeft gelukkig toegezegd om met ons mee naar de kiezer te trekken op 13 oktober”, zegt schepen Noël Delaere.

Benjamin Derudder is met zijn 26 lentes ook daadwerkelijk de benjamin van de groep. Van zijn 15 jaar al zit hij bij speelpleinwerking De Ploeters. “Benjamin is iemand die goed kan luisteren, maar ook zijn gedacht durft te zeggen. Hij is al jaren actief bij de KLJ en gaf de jeugdraad mee zijn nieuwe elan. ’t Zijn zulke mensen die we nodig hebben in de plaatselijke politiek. Benjamin vertegenwoordigt echter niet alleen onze jeugd, hij is ook een heel betrokken Houtavenaar. Net zoals we het belangrijk vinden dat elke deelgemeente haar eigenheid kan bewaren, vonden we het essentieel om van elke deelgemeente iemand op de lijst te hebben”, klinkt het.

Toffe bende

Benjamin volgde een bachelor grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Gent. “De vraag om in de politiek te stappen kwam voor mij toch wel als een verrassing. Vanuit mezelf zou ik die stap op dit moment niet gezet hebben”, zegt Benjamin zelf. “Ik heb het dus eerst even moeten laten bezinken. Maar als ik iets voor mijn gemeente kan betekenen, waarom niet… Ik heb ook recent besloten om een stapje terug te zetten bij de KLJ, waardoor er ruimte vrijkomt voor een nieuwe uitdaging. Het fijne aan LB is dat er verschillende generaties op de lijst staan. ’t Is een toffe bende, er wordt veel gelachen. Het feit dat er voor het eerst in vele jaren meerdere lijsten opkomen in onze gemeente, toont mijns inziens trouwens wel aan dat er toch ook ergens onvrede moet bestaan onder de Zuienkerkenaars. Zelf voel ik een gezonde spanning om eraan te beginnen en ik zal er ook vast wel op aangesproken worden, nu het in de krant staat. (lacht) Maar ik wil er tweehonderd procent voor gaan.”

De volledige lijst: Noël Delaere, Annelies Dewulf, Geert Quintens, Christine Schouteeten-Jonckheere, Benjamin Derudder, Lindsey De Meulenaere, Johan Vervaeke, Chantal Van Wulpen, Eddy Goethals, Sarah Slembrouck en Wim Cools.