Annelies Gevaert is sluitstuk van lijst Oostrozebeke.nu, dat als eerste partij haar volledige lijst prijsgeeft

Annelies Gevaert is het sluitstuk van de lijst Oostrozebeke.nu © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

De Oostrozebekenaren hebben straks bij de gemeenteraadsverkiezingen de keuze om te stemmen op kandidaten van drie deelnemende partijen. Alleen pakte nog geen enkele deelnemende partij uit met haar volledige lijst. Oostrozebeke.nu of de lijst van burgemeester Luc Derudder gaf zopas te kennen dat de lijst rond is en dat de laatste kandidaat om de lijst te vervolledigen bekend is. Die eer is weggelegd voor de 43 jarige Annelies Gevaert uit de Vinkstraat 14. We liepen even langs voor een korte kennismaking.

Tuinaanleg

Annelies is in de gemeente beter bekend als de vrouw van zaakvoerder Ruben Vermandele die een firma runt van omgevingsaanleg. Ruben is een jonge ondernemer en ook zijn vouw Annelies is werkzaam in de eigen zaak. Zij is ook moeder van twee dochters Louise (15) en Margaux (12). We vroegen Annelies of er naast een heel druk bestaan in de eigen firma nog tijd over is om aan dorpspolitiek te doen. “Er werd al langer aan mijn mouw getrokken. Ik heb wel even getwijfeld, maar ben dan toch overstag gegaan en dit om verschillende redenen”, klinkt het.

“Eerst en vooral vind ik dat Oostrozebeke heel goed bestuurd wordt. Ik ken de meeste mensen van de ploeg die straks aan de verkiezingen deelneemt. Die ploeg is een uitgebalanceerde mix van jong en oud, met zowel mannen als vrouwen. Ik sta volledig achter hun verkiezingsprogramma. Ik ben ook bestuurslid van Markant en wil vooral de economische accenten en de zelfstandige ondernemers met het beleid steunen. Ik kijk er met heel veel enthousiasme naar uit. Oostrozebeke.nu is een heel sterke lijst met een vertegenwoordiging van alle leeftijden. Vooral de jeugd komt goed aan haar trekken.”

Alle namen

We geven nog even de namen van de volledige lijst van Oostrozebeke.nu door: Luc Derudder, Carine Geldhof, Olivier De Marez, Anne-Sophie Verschoore, Jones Van D’Huynslager, Nadine Dejonckheere, Dirk Dekeyzer, Stephie Vantieghem, Cyriel Seys, Hans Claerhout, Veerle Halsberghe, Michiel Beils, Ilse Vervaeck, Dirk Rogge, Veerle Holsbeke, Robbe Coorevits, Nancy Balduck, Eduard Verstraete en Annelies Gevaert.

Ook de huidige oppositiepartij Inspraak.nu zou nagenoeg over een volledige lijst beschikken. De derde partij die in Oostrozebeke deelneemt, is het Vlaams Belang. Maar pr-man Luc Van Eckstergem laat nog geen namen los.