Afscheidnemend burgemeester Bart Tommelein zoekt werk… via Linkedin

Bart Tommelein biedt zichzelf aan op Linkedin. © Belga/GF
Jan Degoe
Jan Degoe Chef Regio

Hij kondigde het dinsdag al aan in De Tafel van Gert en voegt nu ook de daad hij het woord. Een week na zijn forse verkiezingsnederlaag zoekt afscheidnemend burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Trots op Oostende) werk. Opvallend: hij doet dat onder meer via Linkedin, een sociaalnetwerksite.

Bart Tommelein leed een zware verkiezingsnederlaag op zondag 13 oktober tegen Vooruit+ en John Crombez, die de nieuwe burgemeester wordt. Tommelein kondigde diezelfde avond nog zijn afscheid aan van de politiek in een emotionele boodschap. Dat het hem menens is, blijkt nu op Linkedin waar hij zichzelf aanbiedt, op zoek naar een job, met de hashtag Opentowork.

De boodschap van Bart Tommelein op Linkedin.
De boodschap van Bart Tommelein op Linkedin. © GF

“Hallo, allemaal! Ik ben op zoek naar een nieuwe functie en misschien kunt u me daarbij helpen. Als u meer weet over een baankans of gewoon wilt bijpraten, kunt u me een bericht sturen of hieronder commentaar geven. Ik zou graag opnieuw contact leggen”, schrijft hij. “Ik ben op zoek naar een rol als Adviseur, Consultant, Beleidsadviseur, Communicatiestrategist en Strategisch adviseur. Ik ben beschikbaar voor een rol in Flemish Region, Benelux en Bruges Metropolitan Area.”

Tot slot geeft hij ook nog mee dat hij eerder gewerkt heeft bij Stad Oostende en het Vlaams Parlement.