25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

Op de foto poseert de volledige ploeg van N-VA Anzegem. De opsomming hieronder is volgens de plaats van de kandidaten op de lijst. 1. Kandidaat-burgemeester Koen Tack (62); 2. Emma Declerck (25); 3. Kilian Verspeelt (29); 4. Lies Defoor (34); 5. Frederik Cardon (43); 6. Raymonde Leskens (72); 7. Eli Tack (23); 8. Nicole Smits (71); 9. Kris Verleyen (40); 10. Olivier Verfaillie (33); 11. Steven Declercq (52); 12. Jens Van Belleghem (32); 13. Marc D’Hoedt (70); 14. Lotte Lannoo (27); 15. Jozef Hellin (78); 16. Josee Plessers (76); 17. Reninka Verstraete (59); 18. Marc Luypaert (70); 19. Ellen Eeckhout (28); 20. Olivia Verspeelt (27); 21. Tineke Flour (69); 22. Sharon Cornillie (34); 23. Alicia Waelkens (31); 24. Tim Van Cauwenberghe (21) en lijstduwer 25. Janiek Steeland (57). © Emma Declerck
Gerda Verbeke

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).

“Onze speerpunten voor Anzegem zijn duidelijk voor de komende verkiezingen: een nieuw gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, meer aandacht voor senioren en jonge kinderen, voldoende beschikbare locaties voor het verenigingsleven, het uitvoeren van de gemeentelijke kerntaken met de beschikbare financiële middelen, veilige en vlotte mobiliteit en zorgen voor een welvarend Anzegem.”

Ruimtelijk Structuurplan

De partij stelt dat er richtlijnen dienen vastgelegd te worden voor de kwalitatieve inrichting van het openbaar domein. “Hierbij moet kritischer gekeken worden naar het vergunnen van appartementsgebouwen. We willen de eigenheid van elke deelgemeente opwaarderen en de groene open ruimte versterken en beschermen.” Daarbij wordt aangehaald dat kerkwegels en aangelegde wandelpaden goed onderhouden moeten worden en dat elke gevelde boom vervangen moet worden door nieuwe bomen op plaatsen waar dit opportuun en mogelijk is.

Senioren en kinderen

“Het zorgnetwerk, Anzegems Netwerk Aanvullende Hulp (ANAH) genaamd, willen we blijvend ondersteunen en promoten om vereenzaming, sociale isolatie en vervoersarmoede tegen te gaan”, vervolgt lijsttrekker Tack. “Er moet ook bijzondere aandacht zijn voor mensen met dementie met één lokaal aanspreekpunt voor info en hulp.” Verder staat er in het partijprogramma voldoende, betaalbare en flexibele kinderopvang, zowel voorschools als buitenschools, maar ook het aanbieden van occasionele opvang. Een ander speerpunt is dat elke deelgemeente moeten kunnen beschikken over een lokaal ontmoetingscentrum waar verenigingen en jongeren activiteiten kunnen organiseren en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Hierbij dienen voldoende vergader- en repetitielokalen ter beschikking te zijn.

Financiële middelen

N-VA Anzegem pleit voor een degelijk bestuur en een gezonde begroting, zonder de mensen nog meer te belasten en een correct en rechtvaardig inclusief beleid. “De gemeentelijke kerntaken moeten uitgevoerd worden met de beschikbare financiële middelen. Belastingen mogen in Anzegem in ieder geval niet meer stijgen om projecten te realiseren”, stelt Tack. “Een laatste groot punt op de agenda is veilige en vlotte mobiliteit. “Bij beslissingen over mobiliteit, moet er rekening gehouden worden met zwakke weggebruikers. Niet alleen schoolgaande jeugd en kinderen, maar ook de mindervaliden en senioren mogen we niet vergeten. Hierbij zijn verkeersveilige voet- en fietspaden die toegankelijk zijn en goed onderhouden worden, essentieel.” Bij de NMBS en de bevoegde minister ijvert de partij om ook in het weekend treinen te laten stoppen in Anzegem en Vichte.

Een welvarend Anzegem

“Een goed draaiende economie is cruciaal voor de welvaart van Anzegem. Om die welvaart te verzekeren, moeten we blijven investeren in de ondernemingen en de innoverende creativiteit van onze middenstand. Er dient een ondernemersvriendelijk klimaat gecreëerd te worden dat de lokale economie en de lokale landbouw ondersteunt.”