Kleinschalige zomerevenementen zijn welkom in Zulte

Ze Qauffeurz staan in voor de animatie in Zulte, Olsene en Machelen. © MV
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Zulte heeft meer uitleg gegeven over de invulling van de zomer. Er komen een aantal coronavriendelijke alternatieven en ook de verenigingen krijgen de kans om een kleinschalig evenement op poten te zetten.

In bijzijn van de cultuurverenigingen van de drie deelgemeenten en bonte muziekgroep Ze Quaffeurz maakten schepen van Cultuur Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte) en burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) bekend hoe de coronazomer er zal uit zien.

“We hebben een drietal initiatieven op poten gezet om cultuur op een veilige manier tot bij de mensen te brengen,” zegt schepen Vandemeulebroecke. “De muziekgroep Ze Quaffeurz zal op drie zondagnamiddagen door Zulte trekken om hun ambiance tot in de straten te brengen. Ze zullen gedurende drie uur een vooraf bepaald parcours afleggen en dit in Machelen op 12 juli, in Olsene op 23 augustus en in Zulte op 30 augustus.”

“Ten tweede zullen we een digitaal muzikaal alternatief voorzien voor het bezoek van Mama’s Jasje aan Zulte dat voorzien was op de Vlaamse Feestdag op 11 juli. Ook op 21 juli zullen we iets dergelijks voorzien rond de lokale muziekverenigingen maar wat dit concreet inhoudt, dat blijft nog een verrassing.”

“Ten slotte hebben we beslist om de tuin van het Ontmoetingscentrum in Olsene in het weekend open te stellen voor kleinschalige evenementen van verenigingen. De accommodaties van het Ontmoetingscentrum zelf mogen niet gebruikt worden. Dit omdat de speelpleinwerking het gebouw gebruikt voor hun activiteiten in de zomer en die contactbubbel mag niet verstoord worden door eventuele bezoekers van evenementen. De gemeente zal wel de kiosk, een podium en mobiele toiletten voorzien. Op deze evenementen zullen we mikken op maximum 200 bezoekers. Verenigingen kunnen hun aanvraag indienen tot 13 juli.”

(JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier