Kies zondag ook voor ons: volg de verkiezingen op de voet bij KW.be

Dankzij onze live verslaggeving mis je zondag niets van het verkiezingsnieuws. © montage KW/belga
Redactie KW

Zondag 9 juni is ook D-Day voor onze redactie. Een team van meer dan dertig redacteurs, journalisten, fotografen en cameramensen staat voor je klaar. Bij ons zit je meer dan ooit op de eerste rij om de verkiezingen op de voet te volgen. Van de eerste reacties over diepgravende analyses tot uitgebreide interviews en reportages: er zijn redenen genoeg om zondag voor KW.be te kiezen.

1. Ontdek hoe jouw gemeente stemt

Uiteraard kan je bij ons zien hoe West-Vlaanderen gestemd heeft. Welke partij scoort? Wie verliest? Van de eerste tot de laatste resultaten in onze kieskring: je kan ze allemaal live volgen op onze website. Maar er is meer…

Je kan ook per gemeente zien hoe de inwoners gestemd hebben. “Via een handige tool kom je bij het interactieve overzicht voor jouw stad of gemeente terecht”, legt chef nieuws Jan Degoe uit. “De Vlaamse, federale en Europese resultaten lopen bij ons automatisch binnen. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe de kaarten bij jou in de buurt zijn geschud. Ook de voorkeurstemmen op gemeentelijk én West-Vlaams niveau kan je zo bekijken.”

Van zodra alle stemmen in een stad of gemeente bekend zijn, sturen we een gepersonaliseerde mailing uit. Zo verneem je als eerste hoe jouw gemeente heeft gestemd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief én ontdek als eerste hoe jouw gemeente gestemd heeft

2. Mis niets dankzij ons livecenter

Wanneer het verkiezingsnieuws zich in sneltempo opvolgt, maken wij er een erezaak van om dat zo snel mogelijk tot bij jou te krijgen. “Dankzij ons livecenter op KW.be hoef je helemaal niets te missen”, benadrukt chef online Nicolas Staelens. “We starten al ’s ochtends vroeg, duiken mee het stemhokje in, meten de stemming bij onze West-Vlaamse kopstukken en gaan door tot zondagavond laat. Onze missie: jouw perfecte compagnon voor verkiezingszondag zijn.”

Alle uitslagen, opvallende gebeurtenissen, reacties van winnaars en verliezers, in het oog springende video’s: het livecenter zal het allemaal in huis hebben.

“Dit wordt hét zenuwcentrum van onze verkiezingszondag. Wij trekken naar de West-Vlaamse hoofdkwartieren van winnaars en verliezers, spreken met de hoofdrolspelers en zorgen ervoor dat je perfect up to date bent met nieuws heet van de naald. Daar staan we voor.”

3. De inzichten van Cobbaert & Casteleyn

De afgelopen zeven weken gingen onze politiek journalist Paul Cobbaert en hoofdredacteur Bart Casteleyn langs bij de West-Vlaamse lijsttrekkers. “Dat zorgde niet alleen voor boeiende interviews, het gaf ons ook inzichten over de ambities van de partijen”, weet onze hoofdredacteur. “Die kennis komt uiteraard van pas op verkiezingszondag. Daarom gaan wij twee samen met korte filmpjes de cijfers analyseren.” (lees verder onder de video)

Cobbaert & Casteleyn zullen dus zondag met video’s op KW.be en onze sociale media regelmatig een stand van zaken brengen. “Helder, duidelijk, gebald en to the point. Zodat je als kijker meteen mee bent.”

Alle politieke interviews van Cobbaert & Casteleyn bieden we gratis aan. Je kan alles dus nog eens nalezen.

4. Een hele dag lang boeiend nieuws

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat: zondag kan je de hele dag terecht op KW.be voor sfeervolle reportages, diepgaande analyses en de eerste reacties. “Dat begint ‘s ochtends al in de kiesbureaus, waar onze reporters erbij zijn als West-Vlaamse kopstukken hun stem uitbrengen”, vertelt adjunct-hoofdredacteur Tim Vansteelandt.

“We gaan ook langs in woonzorgcentrum De Plataan in Izegem, dat dienst doet als kiesbureau. We volgen bovendien verkiezingszondag in het spoor van Kenneth Vermeulen. De Harelbekenaar is de man van Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere, maar werkt ook als afdelingscoach bij de partij.”

En zodra de eerste resultaten binnenlopen, staat een team van journalisten klaar om politici aan de tand te voelen en de temperatuur te meten bij verschillende West-Vlaamse kandidaten.