Johan Vande Lanotte klimt (letterlijk) naar de top op sportmarkt in Oostende

De burgemeester in volle actie. © FRO
Redactie KW

Honderden kinderen en volwassenen kwamen zaterdag naar de Mister V-Arena in Oostende om te proeven van verschillende sporten tijdens de sportmarkt.

De aanwezigen konden er info verzamelen bij de 23 sportclubs die hun medewerking verleenden aan de jaarlijkse Oostendse sportmarkt. Jong en minder jong kon zich uitleven en ervaren of ze, wel of niet, voor een andere hobby kunnen kiezen. Variatie was er genoeg: volley, dansen, hockey, tafeltennis, roeien, zwemmen en speleologie.

Tijdens zijn rondgang in de zaal ging burgemeester Johan Vande Lanotte ook de uitdaging aan om, uiteraard met de nodige hulp van ervaren monitoren – Thomas Ghyoot en Lennert Beuren – de zeven meter hoge klimmuur te bestijgen. Zelfs in kostuum en met gewone schoenen aan bewees de sportieve burgemeester – hij heeft zijn hele leven basket gespeeld – dat hij nog lef heeft en behoorlijk lenig is.

Burgemeester Johan Vande Lanotte en klimmonitor Lennert Beuren.
Burgemeester Johan Vande Lanotte en klimmonitor Lennert Beuren.© FRO

“Het was een leerrijke en lastige ervaring,’ zei hij na zijn klauterpartij. “Ik heb nu nog meer bewondering voor die jonge kinderen die hier in één, twee, drie naar boven klimmen. Op één meter van de top kreeg ik wat krampen in de vingers en de armen en ik heb dan maar wijselijk gevraagd om de afdaling te mogen inzetten. Ik ben fier dat ik het eens geprobeerd heb.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier