Jan Viaene legt eed af als nieuwe schepen in Lendelede

© CLY
Redactie KW

Donderdagavond legde Jan Viaene (CD&V, landbouwersvleugel) ) op de gemeenteraad de eed af als nieuwe schepen, in opvolging van Nik Messely.

De bevoegdheden van Jan Viaene zijn op één na dezelfde als die van zijn voorganger: jeugd, senioren, onderwijs, landbouw, feestelijkheden en Sente. Ontwikkelingssamenwerking krijgt hij niet, dat gaat naar schepen van financiën Rudy Rommens.

Ook in 2016 zet Lendelede de tering naar de nering en wordt er maar weinig geïnvesteerd. Het leeuwenaandeel gaat naar wegenwerken. Verder gaan er onder andere bedragen van 4.000 tot 60.000 naar zonnepanelen op het DOC, materiaal voor de technische dienst, onderhoud patrimonium en gebouwen. Investeringen in de site Nelca gebeuren er pas in 2017 en dan zal de verbindingsweg tussen de Stationsstraat en de Rozebekestraat de grootste slokop zijn.

De gemeentebelastingen blijven op 8 procent, de opcentiemen op 1900.

Weinig kritiek

De oppositie had maar weinig kritiek. Francis Bonte van Samen voor Lendelede vindt wel dat uit het budget blijkt dat er niet écht bespaard wordt op de uitgaven. “Het goede budgettaire resultaat voor 2016 en in de meerjarenplanning komt er vooral omdat de belastingen en de opcentiemen bij het begin van deze legislatuur werden verhoogd”, zegt hij. “Het is goed leven in Lendelede, maar de burger betaalt er wel voor!”

(IB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 25 december 2015

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier