Iedereen lief voor elkaar op kopstukkendebat in Brugge

Redactie KW

Het laatste grote kopstukkendebat in Brugge heeft weinig aarde aan de dijk gebracht. 4 kandidaat-burgemeesters namen er aan deel, er waren geen vonken en vuur, maar een opvallend goede onderlinge verstandhouding. Of zijn de coalitiebesprekingen achter de schermen misschien al aan de gang?

Ze zijn zo lief, meneer. Dit vat de confrontatie van de Brugse kopstukken samen. Of er zijn nog nauwelijks tegenstellingen in de Brugse politiek, of het vel van de beer is al verkocht, al zegt iedereen dat er geen voorakkoorden zijn. Lijsttrekker Mercedes Van Volcem van Open VLD : ” Ik vind dat Renaat Landuyt en Dirk Defauw op elkaars lijst zouden kunnen staan, dat ze de volgende keer misschien wel een stadslijst kunnen maken”.

Uit de recente peilingen blijkt dat een coalitie van 3 partijen CD&V buiten spel kan zetten.”Met de cijfers uit de peilingen is het mathematisch mogelijk. Maar ik kan niet afleiden uit dit debat dat men dat hier zal doen”, meent Dirk De Fauw van de CD&V.

Renaat Landuyt van sp.a wil burgemeester worden, net als Mercedes Van Volcem. Maar hij zegt niet bereid te zijn om constructies naar voor te brengen om zijn eigen post te vrijwaren. Met een sterk resultaat wordt de N-VA misschien wel onmisbaar voor een coalitie.

(S.S./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Iedereen lief voor elkaar op kopstukkendebat in Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier