Gemeentebelangen met sterke mix naar de kiezer in Heuvelland

De ploeg van Gemeentebelangen Heuvelland : vlnr: Lieve Veraverbeke–D’Haene (2), Cindy Durnez (12), Valerie Deknock (8), Joris Delissen-Jacobs (14), Geert Vandeputte (19), René Delerue (6), Mireille Degroote (15), Robrecht Rouseré (9), Dirk Baekelandt (4), Bert Doise (5), Luc Caenepeel (18) Bart Vanacker (3), Maaike Monkerhey (10), Cédric Geelhand de Merxem (17), Alison Louchaert (13), Caroline Plets (11), Katrien Bril (16), Marjan Rouseré (7) en Wieland De Meyer (1). © Repro EF
Jos Remaut

Gemeentebelangen Heuvelland maakte in de voorbije bestuursperiode door een aantal wissels al flink werk van verjonging, en ook op de lijst voor de komende verkiezingen trekt de partij de kaart van de jongeren. Maar ook die van de ervaring, want bijna alle zetelende mandatarissen zijn opnieuw kandidaat. Een sterke mix dus, waar burgemeester Wieland De Meyer echt wel trots op is.

Bij de vorige verkiezingen behaalde Gemeentebelangen een riante overwinning : meer dan de helft van stemmen en 12 van de 19 zetels. Het wordt een hele opgave om dat te evenaren, maar het geloof is groot. “We trekken opnieuw naar de verkiezingen als lokale en onafhankelijke lijst. Zeker in een kleine gemeente als Heuvelland is dat de beste garantie dat we de belangen van onze inwoners best kunnen verdedigen. Tijdens de aanloop naar de verkiezingen merkten we dat meer en meer inwoners de waarde van een onafhankelijke partij sterk appreciëren”, klinkt het.

Acht nieuwkomers

In vergelijking met de vorige keer telt de lijst acht nieuwe gezichten, en drie daarvan zijn jonger dan 30 : René Delerue uit Westouter, Robrecht Rouseré uit Wulvergem en Alison Louchaert uit Nieuwkerke. Maar ook de seniorenflank (65 +) wordt versterkt met een nieuwe naam : Joris Delissen-Jacobs uit Dranouter. De andere nieuwe gezichten zijn die van landbouwer Geert Vandeputte uit Wijtschate, die lijstduwer wordt, onderwijzeres Maaike Monkerhey, ook uit Wijtschate, Katrien Bril uit De Klijte en Cédric Geelhand de Merxem uit Kemmel. Jawel, de zoon van, en hij heeft al wat ervaring als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Cindy Durnez, die ook in dat comité zit, doet ook weer mee, maar zij stond in 2018 wél op de lijst.

Schepencollege op kop

Waarmee we bij de anciens zijn beland. Het volledige college van burgemeester en schepenen neemt de top vijf van de lijst in, gemeenteraadsvoorzitter Marjan Rouseré staat zevende. Van de zes zittende gemeenteraadsleden doen er twee niet meer mee : Eddy Gryson en oud-schepen Jean-Pierre Geelhand de Merxem zijn er allebei 72 en maken graag plaats voor de jonge garde. Met Jean-Pierre verdwijnt wel een flinke stemmentrekker van het toneel, en Gemeentebelangen moet het nu ook zonder de meer dan duizend stemmen voor oud-burgemeester Marc Lewyllie doen. Raadsleden Mireille Degroote, Luc Caenepeel, Valerie Deknock en Caroline Plets zijn de blijvers.

“We zorgden ervoor dat ieder dorp vertegenwoordigd is op onze lijst. Met onze mix van verjonging en ervaring gaan we vol vertrouwen 13 oktober tegemoet”, besluit lijsttrekker Wieland De Meyer.