Gemeentebelangen gaat voor nieuw ontmoetingscentrum in Westouter

De GB-kandidaten Marjan Rouseré, Cédric Geelhand de Merxem, Valerie Deknock, Bart Vanacker en Maaike Monkerhey voor het huidige ontmoetingscentrum Utendoale.
Jos Remaut

Na de kandidatenfolder lanceert de meerderheidspartij Gemeentebelangen nu ook haar volledige programma voor de komende verkiezingen. Opvallende nieuwigheid daarin : de partij gaat voor een totaal nieuw ontmoetingscentrum in Westouter.

“In Westouter heeft het OC Utendoale zijn beste tijd gehad. Om mee te zijn op vlak van uitrusting en duurzaamheid kiezen we ervoor om samen met de inwoners een plan op te maken voor een nieuw ontmoetingscentrum in het dorp”, legt burgemeester Wieland De Meyer uit. “Maar ook in de andere dorpen willen we verder fors investeren in de ontmoetingscentra. Ook nieuwe zaken zoals een vaste extra koelkast per ontmoetingscentrum, overal een beamer, extra parkeergelegenheid en een aantrekkelijke buitenruimte willen we realiseren, en in Nieuwkerke willen we ook de omgeving van het OC aanpakken.”

“Ambitieus programma”

Het woord ‘investeren’ valt vaak te lezen in het programma van Gemeentebelangen. “We hebben inderdaad een ambitieus programma dat concrete oplossingen en ideeën naar voren schuift”, stelt burgemeester Wieland De Meyer. “Nadat we in de vorige bestuursperiode de belastingen lieten dalen en de historische schuld afbetaalden, zijn we klaar om een investeringslegislatuur te beginnen.”

“We gaan extra investeren in het onderhoud van het openbaar domein. Met extra rioleringswerken, 3 miljoen euro investeringen in landelijke wegen en het verder zetten van de vergroening van de wijken wordt Heuvelland een nog mooiere parel. Ook de onze ambitieuze groenprojecten in de Meersstraat in Westouter, de buizenfabriek in Wijtschate en de Chalet in Kemmel zijn uniek, en dat allemaal zonder goede landbouwgrond in te nemen. In de komende bestuursperiode willen we ook nog drie fietspaden aanleggen en projecten starten voor nog drie nieuwe verbindingen.”

Resoluut voor extra KMO-zone

Ondernemen in Heuvelland is essentieel voor de leefbaarheid. Als enige partij in de gemeente kiezen we daarom resoluut voor een extra KMO-zone”, aldus nog de burgemeester. “We blijven lobbyen in Brussel om in leegstaande hoeves ondernemingen een plaats te kunnen geven. Dat is pas circulair bouwen: duurzaamheid en ontwikkeling hand in hand!”

De zorg voor ouderen en alleenstaanden wil Gemeentebelangen voorzien via een lokaal dienstencentrum. “Van hieruit zullen tal van activiteiten en evenementen georganiseerd worden en zal ondersteuning geboden worden voor wie dat nodig heeft. We starten vanuit Wijtschate, maar organiseren zaken in ieder dorp van onze gemeente.”

Verder voorziet het GB-programma ook nog in voldoende kinderopvang, aantrekkelijke speelpleinen, extra skateparken en een indoor speelruimte voor kinderen, en een korting op de uitleendienst voor de verenigingen. “Met de buurtcheques, een klapkar en een sterke integratie van vrije tijd en toerisme binnen de gemeente, zorgen we voor een sterke werking voor onze inwoners” besluit Wieland De Meyer niet zonder trots. “Bij ons geen vage plannen, maar concrete en haalbare acties.”