Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND

De kandidaten van HEUVELLAND : vlnr. Els Baekelandt, Philippe Leleu, Lisa Verdonck,Wout Vandewynckel, Lieselot Coffyn, Geert Vandewynckel en Gil Molly © Eric Flamand
Jos Remaut

De lijst HEUVELLAND stelt haar kandidaten voor. Lijsttrekker Geert Vandewynckel, die de vorige keer uit de boot viel, maakt zich sterk dat hij met deze ploeg wél een zetel kan binnenhalen.

Tot het allerlaatste moment is Geert bezig geweest met het zoeken van mensen, en vorige zaterdag, de dag van het indienen van de lijsten, heeft hij afgeklopt op zeven mensen. Dat is één minder dan de vorige keer, maar Geert maakt zich sterk dat hij nu meer mensen heeft met stemmenpotentieel. “Ik denk dat er zelfs mensen op staan die meer stemmen kunnen halen dan ik”, lacht hij. Naast Geert zelf als lijsttrekker zijn ook Lisa Verdonck (plaats 3) uit Kemmel en Philippe Leleu (plaats 6) uit Nieuwkerke weer van de partij. Op plaats 2 staat dit keer Els Baekelandt uit Wijtschate. Ook uit Wijtschate komt nummer 4: Lieselot Coffyn. Op plaats 5 staat Geerts zoon Wout Vandewynckel. Met zijn 19 jaar is hij allicht de jongste kandidaat van Heuvelland. En de lijstduwer, die komt net als Geert en zijn zoon ook uit Wulvergem: Gil Molly, telg uit de bekende wielerfamilie en tegenwoordig ook bekend als entertainer-presentator en straattheatermaker.

In 2018 haalde HEUVELLAND 350 stemmen, en dat was te weinig. “Uiteraard is het onze ambitie om dit keer wél weer een zetel te halen en te kunnen meepraten (en meedoén) vanaf 2025”, besluit Geert. In welke hoedanigheid? “Tja, dat zal er natuurlijk van afhangen hoe de kiezer de kaarten schudt.” (JRE)

Lees meer over: