CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar

De volledige lijst van CD&V : vooraan vlnr. Isabel Lemahieu (2), Johan Deryckere (15), Dries Delaplace (7), Sameer Pattyn (4), Evelyne Gaudissabois (3), Dominique Dehaene (17) en Marianne Fournier (9). Achteraan vlnr. Xavier Haspeslagh (12), Sylvie Knockaert (10), Anitza Ghillemijn (14), Bart Vandenbussche (6), Françoise Vanraes (16), Sarah Vandelanotte (5), Nathan Duhayon (1), Frédéric Berville (8), Carla Cardinael (18), Geert Debergh (19), Katrijn De Ruddere (11) en Raymond Six (13). © Repro EF
Jos Remaut

CD&V presenteerde vandaag zijn toekomstplan voor Heuvelland. In aanloop naar de verkiezingen natuurlijk, maar men wil toch nog een stapje verder gaan. “Dit is een visie op lange termijn”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon, “die al onze dorpen voorbereidt op de toekomst.”

“Heuvelland staat voor grote uitdagingen op het vlak van mobiliteit, veiligheid, wonen en dorpsvoorzieningen”, zegt Nathan Duhayon. Hij gaat er prat op dat dit toekomstplan is opgebouwd in nauw overleg met de inwoners. “Transparantie en betrokkenheid vormen de kern van onze aanpak.”

Waarmee hij meteen ook de vinger op de wonde legt wat de stijl van de huidige meerderheid betreft. “Men luistert te weinig naar wat er leeft bij de bevolking. beslist te veel boven de hoofden. Wij kiezen resoluut voor transparantie, heldere communicatie en een open dialoog met de inwoners. Door hen te betrekken bij beslissingen willen we bouwen aan een gedragen beleid,”

Vier pijlers, tien speerpunten

Het toekomstplan van CD&V Heuvelland is gebaseerd op vier kernpijlers: landschap (met trots voor de landbouwfamilies), veiligheid, wonen en samenleven. Deze vertalen zich in tien concrete speerpunten. Om te beginnen een grondig dorpenplan, met focus op wonen, parking, mobiliteit, veiligheid, groen,winkels en voorzieningen. Ook steun voor de familiale landbouw staat voorop. Verder zijn er de klassiekers als de fietspaden en de speelpleinwerking, en wil CD&V ook meer openbare verlichting ‘s nachts. De partij wil ook dat er een masterplan komt voor de sportzone in Wijtschate en pleit voor een duurzaam financieel beleid en een doordacht zorgbeleid. Dat ook de heroprichting van de inspraakraden en de oprichting van dorpsraden in het plan staat was te verwachten en tot slot wil CD&V dat er doordachter wordt omgegaan met de aanvragen voor nieuwe evenementen die niet lokaal verankerd zijn. Er moet voor hen een betere spreiding komen over de dorpen en in de tijd.

Durf anders, Heuvelland uniek

De grote ambitie waarmee CD&V naar de komende verkiezingen trekt vertaalt zich in de slogan Durf anders, Heuvelland uniek. “We pakken de uitdagingen die op ons afkomen aan, met durf maar vooral samen met burger”, besluit Nathan Duhayon, die best trots is op de lijst die hij trekt.

Van de 19 kandidaten zijn er zeven nieuw, met als meest bekende Isabel Lemahieu, de B&B-uitbaatster uit Kemmel die schitterde in ‘Met vier in bed’. De andere nieuwkomers zijn Sameer Pattyn, Bart Vandenbussche, Dries Delaplace, Frédéric Berville, Katrijn De Ruddere en Dominique Dehaene. Bij de twaalf ‘anciens’ zijn alle vijf de zetelende gemeenteraadsleden opnieuw kandidaat.

Van de 19 kandidaten komen er 4 uit Dranouter, 4 uit Wijtschate, 3 uit Kemmel, 3 uit Westouter, 2 uit Nieuwkerke, 1 uit Loker, 1 uit Wulvergem en 1 uit De Klijte. Stemmentrekkers in 2018 Bernard Heens en Nicole Demuynck zijn er niet meer bij.

Lees meer over: