Burgemeester Jeroen Vandromme van Houthulst supergelukkig : “Samenwerken loont !”

Jeroen Vandromme volgt zichzelf op als burgemeester. © Tom Gheeraert
Jos Remaut

Met zijn Lijst burgemeester zet Jeroen Vandromme een prima prestatie neer. Met de helft van de stemmen geteld behaalt hij maar liefst 65 % van de stemmen, dat is een winst van meer dan 15 %. Hij kan zichzelf moeiteloos opvolgen als burgemeester.

“Ik ben heel gelukkig met dit resultaat. Niet alleen voor mezelf, maar voor de hele groep. Het bewijst voor mij dat dagelijkse inzet voor de mensen én samenwerken loont. Ik heb mijn lijst inderdaad opengesteld voor nieuwe mensen die wilden meewerken aan een positief project, en dat heeft de kiezer duidelijk naar waarde geschat.”

Of hij bang geweest is van het Vlaams Belang ? “Ach nee : nationale politiek en gemeentepolitiek zijn twee totaal verschillende dingen. Dat weten we al langer, en dat is vandaag overal in Vlaanderen nog eens duidelijk bewezen. Samenhang en samenwerking zijn zo belangrijk in de lokale politiek, ik heb dat ook geleerd van Bart Dochy, voor wie ik werk in het parlement, en die ook zijn gemeente Ledegem weer een uitstekend resultaat neerzet.”

Burgemeester en schepenen

Vanavond eens goed vieren dus, en daarna aan de slag. Dat Jeroen burgemeester blijft staat buiten kijf. “De voorkeurstemmen zitten goed, en dan is nog niet eens het bureau van mijn eigen deelgemeente geteld.” En wie wordt er allemaal schepen ? Zijn er niet erg veel kandidaten in zijn eigen rangen ? “Ook dat is helemaal geen probleem”, weet Jeroen. “We hebben vooraf de klare afspraken gemaakt dat de schepenposten zullen worden toegewezen op basis van het aantal voorkeurstemmen. Al is niemand verplicht van de schepenpost op te nemen natuurlijk.”