Bart Delaere (41) werd eind 2017 als nieuwe lijsttrekker van N-VA Roeselare voorgesteld. Het doel was duidelijk: de poort richting meerderheid open beuken, met de Beitemse ondernemer als kandidaat-burgemeester.

CD&V, grote overwinnaar van de verkiezingen, koos echter voor een coalitie met SP.A en Open VLD. "We zijn van plan om als grootste oppositiepartij het beleid constructief op te volgen en onze eigen accenten te leggen", klinkt het. "Maar dat zal zonder Bart Delaere moeten gebeuren. Hij zegt de politiek vaarwel."

Bart Delaere zal geen enkel mandaat opnemen voor N-VA. "Deze keuze is er gekomen nadat er zich voor hem nieuwe kansen op professioneel vlak aandienden. Als rasechte ondernemer koos hij ervoor om die met beide handen te grijpen. Omdat een zinvolle combinatie van een nog veeleisender beroepsleven met dagdagelijkse inzet voor de lokale partijpolitiek en ruimte voor het gezin onmogelijk is, zag hij zich genoodzaakt om die keuze te maken."

Bart Delaere benadrukt dat het geen makkelijke beslissing was. "Ik had enorm veel zin om verder te doen in de politiek, maar soms moet je keuzes durven maken. Ik had met N-VA Roeselare de bedoeling om de komende zes jaar mee te besturen en het beleid mee te bepalen. Met een jong en dynamisch team wilden we dingen veranderen en onze stad vers bloed geven. Dat is helaas niet gelukt."

Bart Delaere: "Het was nooit de bedoeling om een mandaat op te nemen dat geen meerwaarde kon bieden"

"N-VA maakt weer deel uit van de oppositie en dat zet aan tot nadenken en tot het bekijken van alle kansen. Ik vroeg me af: 'wat wil je zelf bereiken in de komende jaren? Waar kan je structureel iets veranderen?' Ik ben iemand die graag een meerwaarde ziet wanneer ik me voor iets inzet. Het is dan ook nooit de bedoeling geweest om een mandaat op te nemen van zodra ik het gevoel had dat ik met dit mandaat geen meerwaarde kon bieden."

"Vanuit de oppositie wordt dat uiteraard weer heel moeilijk. In het bedrijfsleven daarentegen zie ik de komende jaren veel meer uitdagingen, die mij dat noodzakelijke gevoel wel zullen geven. Ik heb evenwel alle vertrouwen in mijn vervanger, Bart De Meulenaer. Hij was al lid van de gemeenteraad en hij zet zich in voor álle inwoners van de stad. Bart is een echte vriend geworden en ik weet dat hij die taak samen met de andere mandatarissen met veel inzet zal vervullen."

Het voorzitterschap van N-VA Roeselare wordt ad interim overgedragen aan Chris Deneir, die tot nu ondervoorzitter was.

Bart Delaere (41) werd eind 2017 als nieuwe lijsttrekker van N-VA Roeselare voorgesteld. Het doel was duidelijk: de poort richting meerderheid open beuken, met de Beitemse ondernemer als kandidaat-burgemeester.CD&V, grote overwinnaar van de verkiezingen, koos echter voor een coalitie met SP.A en Open VLD. "We zijn van plan om als grootste oppositiepartij het beleid constructief op te volgen en onze eigen accenten te leggen", klinkt het. "Maar dat zal zonder Bart Delaere moeten gebeuren. Hij zegt de politiek vaarwel."Bart Delaere zal geen enkel mandaat opnemen voor N-VA. "Deze keuze is er gekomen nadat er zich voor hem nieuwe kansen op professioneel vlak aandienden. Als rasechte ondernemer koos hij ervoor om die met beide handen te grijpen. Omdat een zinvolle combinatie van een nog veeleisender beroepsleven met dagdagelijkse inzet voor de lokale partijpolitiek en ruimte voor het gezin onmogelijk is, zag hij zich genoodzaakt om die keuze te maken."Bart Delaere benadrukt dat het geen makkelijke beslissing was. "Ik had enorm veel zin om verder te doen in de politiek, maar soms moet je keuzes durven maken. Ik had met N-VA Roeselare de bedoeling om de komende zes jaar mee te besturen en het beleid mee te bepalen. Met een jong en dynamisch team wilden we dingen veranderen en onze stad vers bloed geven. Dat is helaas niet gelukt.""N-VA maakt weer deel uit van de oppositie en dat zet aan tot nadenken en tot het bekijken van alle kansen. Ik vroeg me af: 'wat wil je zelf bereiken in de komende jaren? Waar kan je structureel iets veranderen?' Ik ben iemand die graag een meerwaarde ziet wanneer ik me voor iets inzet. Het is dan ook nooit de bedoeling geweest om een mandaat op te nemen van zodra ik het gevoel had dat ik met dit mandaat geen meerwaarde kon bieden.""Vanuit de oppositie wordt dat uiteraard weer heel moeilijk. In het bedrijfsleven daarentegen zie ik de komende jaren veel meer uitdagingen, die mij dat noodzakelijke gevoel wel zullen geven. Ik heb evenwel alle vertrouwen in mijn vervanger, Bart De Meulenaer. Hij was al lid van de gemeenteraad en hij zet zich in voor álle inwoners van de stad. Bart is een echte vriend geworden en ik weet dat hij die taak samen met de andere mandatarissen met veel inzet zal vervullen."Het voorzitterschap van N-VA Roeselare wordt ad interim overgedragen aan Chris Deneir, die tot nu ondervoorzitter was.