41 Oostendenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde
Tristan Vandevelde Stagiair KW

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook 41 kandidaten uit Oostende. Ontdek hier wie dat zijn.

Patrick Aernoudt (PVDA)

Patrick Aernoudt staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als tiende opvolger. De 67-jarige Oostendenaar werkt als arbeider.

Silke Beirens (Groen)

Silke Beirens staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de tweede plaats. De 42-jarige Oostendenaar is schepen van Mens en Milieu in Oostende.

Hina Bhatti (Open VLD)

Hina Bhatti staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vierde plaats. De 41-jarige Oostendenaar is schepen van stad Oostende.

Nathan Blondé (Vooruit)

Nathan Blondé staat op de Europese lijst van Vooruit op de vijfde plaats. De 32-jarige Oostendenaar is gemeenteraadslid.

Georges Casteur (Voor U)

Georges Casteur staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vijfde opvolger. De 77-jarige man is huisarts.

Simona Chetroi (Vlaams Belang)

Simona Chetroi staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de achttiende plaats. De 32-jarige Oostendenaar werkt als ambtenaar.

Kurt Claeys (Open VLD)

© LUX visual storytellers

Kurt Claeys staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement op de vierde plaats. De 51-jarige man is schepen van stad Oostende en architect.

Marijke D’Hoedt (PVDA)

Marijke D’Hoedt staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als negende opvolgster. De 66-jarige Oostendenaar is leerkracht op pensioen.

Charlotte De Backer (Open VLD)

Charlotte De Backer staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement als zesde opvolgster. De 34-jarige vrouw is communicatiemedewerker van Bart Tommelein.

Vanessa De Bolle (Vlaams Belang)

Vanessa De Bolle staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de veertiende plaats. De 50-jarige Oostendenaar werkt als bediende.

Bram De Landtsheer (PVDA)

Bram De Landtsheer staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zevende opvolger. De 36-jarige Oostendenaar werkt als ober.

Wouter De Vriendt (Groen)

Wouter De Vriendt staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de zestiende plaats. De 46-jarige Oostendenaar is momenteel Federaal Parlementslid.

David Degans (Voor U)

David Degans staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement als negende opvolger. David is 42 jaar.

Niels Delbaere (Vlaams Belang)

Niels Delbaere staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de zesde plaats. De 32-jarige Oostendenaar werkt als bediende.

Wesley Deschuytter (Vlaams Belang)

Wesley Deschuytter staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als negende opvolger. De 38-jarige Oostendenaar is treinbestuurder.

Bryan Dewulf (PVDA)

Bryan Dewulf staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als veertiende opvolger. De 43-jarige Oostendenaar is arbeider bij Dalkin.

Maxim Donck (N-VA)

Maxim Donck staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de achtste plaats. De 34-jarige Oostendenaar is advocaat.

Dana Feyereisen (PVDA)

Dana Fevereisen staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als elfde opvolgster. De 63-jarige vrouw is vrijwilliger bij OXFAM.

Kato Hoogstoel (CD&V)

Kato Hoogstoel staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de zevende plaats. De 24-jarige Oostendenaar is kabinetsmedewerker bij stad Oostende.

Marleen Maes (Groen)

Marleen Maes staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vijftiende plaats. Marleen is 70 jaar.

Luba Minarikova (N-VA)

Luba Minarikova staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vijfde opvolgster. De 52-jarige Oostendenaar is advocaat.

Björn Pannecoucke (Vooruit)

Björn Pannecoucke staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vijfde opvolger. De 46-jarige man is directeur bij een zorginstelling voor ouderen.

Bart Plasschaert (CD&V)

Bart Plasschaert staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement als lijstduwer. De 63-jarige Oostendenaar is leerkracht in het middelbaar onderwijs en schepen van Oostende.

Senne Pottie (Voor U)

Senne Pottie staat op de Europese lijst van Voor U op de achtste plaats. Senne is 59 jaar.

Eva Sadek (PVDA)

Eva Sadek staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vijfde plaats. De 21-jarige studeert aan de UGent.

Martine Salomé (PVDA)

Martine Salomé staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vierde opvolgster. De 68-jarige Oostendenaar is gepensioneerd.

Jeroen Soete (Vooruit)

Jeroen Soete staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de tweede plaats. De 40-jarige Oostendenaar is kabinetschef.

Sonia Ten Hartog (PVDA)

Sonia Ten Hartog staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de zeventiende plaats. De 61-jarige vrouw is sociaal werker.

Bart Tommelein

Bart Tommelein.
Bart Tommelein. © BELGA

Bart Tommelein (62) is burgemeester van Oostende en Vlaams Parlementslid. Hij heeft een lange staat van dienst in de politiek en was eerder onder meer ook Kamerlid, senator, fractieleider in Kamer, Senaat en Vlaams Parlement, staatssecretaris in de federale regering en vice-minister-president van de Vlaamse regering. Hij staat nu op de voorlaatste – twaalfde – plaats van de Europese lijst van Open VLD.

Xavier Troisi (Voor U)

Xavier Troisi staat op de Europese lijst van Voor U op de vierde plaats. De Oostendenaar is 48 jaar.

Cynthia Van Aelst (PVDA)

Cynthia Van Aelst staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de zevende plaats. De 52-jarige Oostendenaar werkt als poetsvrouw.

Ilona Vandenberghe (PVDA)

Ilona Vandenberghe staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als lijsttrekker. De 59-jarige Oostendenaar is leerkracht.

Sandra Vandenbroucke (Vlaams Belang)

Sandra Vandenbroucke staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de eerste plaats. De 53-jarige Oostendenaar werkt als bediende.

Dirk Vanmassenhove (PVDA)

Dirk Vanmassenhove staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als lijstduwer. De Oostendenaar is 57 jaar en gehuwd.

Vanessa Vens (Vooruit)

Vanessa Vens staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de zesde plaats. De 54-jarige Oostendenaar is directeur van een sociale huisvestigingsmaatschappij.

Aicha Verheye (Voor U)

Aicha Verheye staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de achtste plaats. De 21-jarige Oostendaar studeert nog.

Charlotte Verkeyn (N-VA)

Charlotte Verkeyn staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vierde plaats. De 35-jarige Oostendenaar is advocaat en schepen van stad Oostende.

Steffi Vermeersch (Voor U)

Steffi Vermeersch staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U als vierde opvolger. Steffi is 32 jaar.

Christian Verougstraete (Vlaams Belang)

Christian Verougstraete staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang. De 55-jarige Oostendenaar is gewezen volksvertegenwoordiger.

Frieda Verougstraete-Deschacht (Vlaams Belang)

Frieda Verougstraete-Deschacht staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als zestiende opvolgster. De 55-jarige vrouw is volksvertegenwoordigster.

Natacha Waldmann (Groen)

Natacha Waldmann staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op derde plaats. DE 44-jarige Oostendenaar is Schepen van Welzijn, Zorg en Onderwijs in Oostende.