Zit Rammstein straks zonder water? Water naar evenementensite afgesloten door zinkgat in Nieuwpoortsesteenweg

Een deel van de weg is verdwenen. © JR
Redactie KW

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.

In Oostende is in de Nieuwpoortsesteenweg een zinkgat ontstaan door een waterlek. Farys probeert het lek momenteel te herstellen. De watertoevoer voor de buurt is afgesloten. Ook de watertoevoer naar de concertsite van Rammstein is momenteel dichtgedraaid. “Hopelijk is het lek snel hersteld”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Het lek ontstond vrijdagmorgen, vlak bij het Park De Nieuwe Koers waar Rammstein straks voor de tweede keer een concert geeft voor net geen 50.000 toeschouwers. Het verkeer wordt over een rijstrook geleid, terwijl watermaatschappij Farys het lek hersteld.

Zinkgat

“Door het lek is een zinkgat ontstaan waardoor een deel van het wegdek ingeklapt is”, zegt de burgemeester. “De watertoevoer werd meteen afgesloten. Farys probeert het lek zo snel mogelijk te dichten. Een deel van de buurt zit immers zonder water.”

“Ook de watertoevoer naar het terrein waar Rammstein straks optreedt is afgesloten. We hopen op een snel herstel. We wachten nu op de bevindingen van Farys. Indien nodig zullen we moeten ingrijpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier