Wegdek grotendeels gespaard na inferno op E403

© (Foto CL)
Redactie KW

Na de waanzinnige brand die donderdagavond een vrachtwagen tot as had herleid, werd even gevreesd dat de toestand van het wegdek een flinke knauw had gekregen. De schade blijkt nu echter mee te vallen.

“Een inferno, beter kunnen we het niet beschrijven”. Enkele spuitgasten spraken klare taal nadat een vrachtwagen, gevuld met banden, op de E403 in lichterlaaie stond. “In iets meer dan 2 uur hadden we het vuur geblust, maar toen moest het zware werk nog beginnen” horen we van kapitein Lefebvre van de zone Fluvia. “Die banden waren herleid tot 1 grote massa en dat moest allemaal opengetrokken worden, om zelfs de kleinste vlam nog de kop te kunnen indrukken. Er werd even gevreesd dat het wegdek van de E403 zware schade had opgelopen maar dankzij de afkoeling van het bluswater bleef dit binnen de perken“.

Langsheen de autosnelweg is de plaats duidelijk zichtbaar. Het verschroeide gras is een stille getuige van de vuurzee die werd bestreden. Het wegdek van de E403 heeft lichte averij opgelopen maar de pechstrook zal aan een grondige opknapbeurt moeten worden onderworpen.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier