Vrachtwagen rijdt rechtdoor op Kennedy-rotonde in Oostende: chauffeur legt positieve ademtest af

© DJ
Redactie KW

Op de Kennedy-rotonde in Oostende gebeurde omstreeks 6 uur zaterdagmorgen een zwaar verkeersongeval met een vrachtwagen.

Een bestuurder van een vrachtwagen kwam deze morgen met zijn gevaarte in de vijver van het Kennedy-rondpunt terecht. “De man kwam met zijn vrachtwagen van de A10 toen hij net voor het einde van de autosnelweg in slaap gevallen is“, verduidelijkt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “De bestuurder legde tevens een positieve ademtest af.”

De rotonde werd voor een deel afgesloten voor het verkeer. Het verkeer komende uit Oostende die richting Bredene wilden rijden werden de A10 opgestuurd. De bestuurders die van de A10 richting Oostende reden werden richting Bredene afgeleid. De takelwerken duurden zo’n twee uur.

De vrachtwagenchauffeur zou voor een Zedelgemse transportfirma werken. De chauffeur raakte bij het ongeval niet gewond. Gelukkig raakten geen andere wagens bij het ongeval betrokken. Gebeurt een dergelijk ongeval tijdens volle spits, dan waren de gevolgen waarschijnlijk dramatisch geweest.

(JRO/foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier