Drie voorbijrijdende jongeren die huiswaarts keerden na een avondje uit, merkten omstreeks 01.00 uur dat er rook opsteeg uit een oplegger, die op enkele honderden meter van de op- en afrit Moeskroen langs de weg geparkeerd stond. De jongeren beslisten meteen om rechtsomkeer te maken en verwittigden de brandweer.

Die stelde na onderzoek en metingen met een warmtebeeldcamera vast dat de rookontwikkeling veroorzaakt werd door broei van de lading houtschors. Van een echte brand bleek uiteindelijk geen sprake, waardoor de brandweerlui niet hoefden te blussen.

(NDZ)

Drie voorbijrijdende jongeren die huiswaarts keerden na een avondje uit, merkten omstreeks 01.00 uur dat er rook opsteeg uit een oplegger, die op enkele honderden meter van de op- en afrit Moeskroen langs de weg geparkeerd stond. De jongeren beslisten meteen om rechtsomkeer te maken en verwittigden de brandweer. Die stelde na onderzoek en metingen met een warmtebeeldcamera vast dat de rookontwikkeling veroorzaakt werd door broei van de lading houtschors. Van een echte brand bleek uiteindelijk geen sprake, waardoor de brandweerlui niet hoefden te blussen. (NDZ)