Kind en drie volwassenen gewond bij zware botsing in Alveringem

De Peugeot Partner ging over de kop en eindigde op het dak in de gracht, aan een weide. De Opel Corsa werd door de klap eveneens weggeslingerd en kwam wat verder ook in de weide terecht. © Collage JH
Redactie KW

Bij een zwaar verkeersongeval in Alveringem zijn zondagavond vier gewonden gevallen. Een van de gewonden is een kind. Het kwam tot een frontale botsing tussen twee personenwagens die na de klap weggeslingerd werden. Gelukkig is niemand er ernstig aan toe.

Het verkeersongeval gebeurde zondagavond om 19 uur op het kruispunt van de Steendamstraat met de Lampernissesteenweg in Alveringem. Een Opel Corsa en een Peugeot Partner kwamen er zwaar met elkaar in botsing en werden door de klap weggeslingerd. “Het ging om een frontale botsing waarbij de Peugeot Partner over de kop is gegaan en op het dak eindigde in de gracht, aan een weide”, zegt korpschef Peter Billiouw van politiezone Spoorkin, die de vaststellingen kwam doen. “De Opel Corsa werd door de klap eveneens weggeslingerd en kwam in de weide terecht. In beide auto’s zaten telkens twee mensen. De Opel Corsa werd bestuurd door een 33-jarige man en de Peugeot Partner door een 63-jarige man. Zij raakten net als hun passagiers gewond. Een van hen is een kind. Dat was ook in shock door de klap.”

Regen

Na de botsing kwamen twee ziekenwagens ter plaatse om de gewonden te verzorgen en naar het ziekenhuis te brengen. Ook de brandweer kwam langs voor de nodige signalisatie. Na een uur waren beide wrakken weggetakeld. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. Op het moment van het ongeval was het aan het regenen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier