Zus van verongelukte Janice (30) ontroostbaar: “Kijk eens in de ogen van dit meisje, mijn metekindje is voor altijd acht jaar”

Joanna (links) is ontroostbaar na het ongeval waarbij haar zus, schoonbroer en nichtje om het leven kwam. (Facebook/JVM)
Redactie KW

Het dodelijke ongeval van afgelopen weekend op de E403, waarbij een gezin uit Handzame bij Kortemark om het leven kwam, slaat diepe wonden. Joanna Deraeve, de zus van Janice die samen met haar man Janick Andries en hun 8-jarige dochtertje Maithé het leven liet, schrijft haar verdriet van zich af op sociale media. “Nooit meer de liedjes van Camille in de auto samen zingen, nooit meer kunnen wij hen horen, nooit meer samen lachen”, klinkt het.

Janick Andries, zijn partner Janice en hun dochtertje Maithe (8) waren in de nacht van zaterdag op zondag onderweg naar hun appartement in Handzame bij Kortemark. Vlak voor de afrit op de E403 ging het fout. Hun Opel Corsa werd achteraan aangereden door de Mercedes van Jürgen L. uit Torhout. Beide auto’s gingen van de baan af. Voor Janick, Janice en Maithe kon geen hulp meer baten. Jürgen L. bleek zwaar geïntoxiceerd, de man werd gearresteerd en verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter.

Joanna, de zus van Janice, is ontroostbaar. De jonge vrouw schrijft haar verdriet van zich af op sociale media en richt zich daarbij rechtstreeks tot de aanrijder. “Dronkaard, je bent een moordenaar! Je hebt het leven afgenomen van mijn zusje, mijn metekindje en mijn schoonbroer. Ze gingen net verhuizen naar hun droomhuisje en jij hebt dit van hen afgenomen”, klinkt het onder meer.

Voor altijd acht jaar

Voor Joanna is het onbegrijpelijk wat er gebeurd is. “Ik hoop dat degene die je drank heeft blijven bijvullen nu trots is. Of ben jij de enige schuldige? Heb jij je eigen glas bijgevuld? Kijk eens in de ogen van dit meisje, zij is voor altijd acht jaar. Kijk eens in de ogen van de mama, zij is voor altijd dertig jaar. Kijk eens in de ogen van de papa, hij deed zo zijn best, was zo trots op zijn dochtertje. Besef eens hoeveel harten jij hebt gebroken”, schrijft Joanna.

“Neem aub zijn rijbewijs af”, roept ze op. Dat is ondertussen gebeurd, zoals vrijwel altijd na een dodelijk ongeval. Maar er is meer nodig, vindt Joanna. “Neem zijn auto af! Wil hij later een nieuwe kopen, zet hem dan op een zwarte lijst. Waarom lukt dit niet? Welke politicus wil hiervoor vechten? Hoeveel onschuldigen moeten er nog sterven?”, vraagt Joanna zich af.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier