Wagen met vier senioren over de kop na aanrijding bij landelijk kruispunt in Ieper

Een van de auto’s ging over de kop en belandde op z’n dak in de gracht. © TP
Redactie KW

In Ieper gebeurde dinsdagnamiddag een zware botsing bij een landelijk kruispunt. Een van de auto’s met vier senioren ging over de kop en belandde op z’n dak in de gracht.

De hulpdiensten werden dinsdag rond 17 uur opgeroepen voor een verkeersongeval bij het kruispunt van de Reninge- met de Kapellestraat op het platteland bij de Ieperse deelgemeente Boezinge. Twee wagens waren er tegen mekaar gebotst. Daarbij ging een van de auto’s over de kop. Het voertuig kwam op zijn dak tot stilstand in de gracht van de Reningestraat.

Vier senioren

Brandweer Westhoek werd opgeroepen om een bevrijding uit te voeren. “Maar bij aankomst was niemand gekneld”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder van Brandweer Westhoek. “In de omgekeerde wagen zaten vier senioren. Ze raakten allemaal uit de wagen.”

Er kwam ook een ambulance ter plaatse. “Maar die hoefde niemand mee te nemen.” Door het ongeval en de daaropvolgende takelwerken was er een tijdje plaatselijke hinder voor het verkeer. De brandweer zorgde voor signalisatie. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier