Wagen boort zich in hoek van gevel nadat bestuurster panikeert en gas geeft na ongeval

© JH
Redactie KW

Bij een verkeersongeval in een wijk in Zedelgem raakten donderdagmiddag twee wagens en een huis beschadigd. Ter hoogte van een kruispunt botsten een Ford en Audi met elkaar, waarna de bestuurster van de Ford gas gaf, over een boordsteen en door een voortuintje reed en de wagen zich in de hoek van een gevel boorde. Gewonden vielen er niet.

Het verkeersongeval gebeurde donderdag om 13.50 uur in de Dokter Adriaensstraat, een wijk in het centrum van Zedelgem. Een vrouw die met een Ford Kuga reed kwam vanuit de Berkenhagestraat en sloeg de Dokter Adriaensstraat rechts in. Daarvoor moest ze de bocht nemen vlak naast een woning. In die straat reed een Audi richting het kruispunt. Meteen na de bocht volgde een botsing tussen beide voertuigen. Beide wagens werden links vooraan geraakt. In een paniekreactie gaf de bestuurster van de Ford extra gas, waarna de auto rechts voort denderde, over een boordsteen reed, een verkeerspaal omver knalde en vervolgens tegen een betonnen paal in een voortuintje reed en zich in de hoek van het huis boorde. Gelukkig bleven zowel zij als de bestuurder van de Audi ongedeerd. Ook in het huis vielen er geen gewonden.

Gevel stutten

Na het ongeval kwamen de politie en brandweer ter plaatse. “De hoek van het huis werd toch stevig geraakt”, zegt brandweerluitenant Johan De Clercq. “Er zit een gat in de hoek en buiten vielen verschillende bakstenen af. Ook de binnenmuur werd geraakt maar daar valt de schade mee. In dat gedeelte is de keuken van de woning gelegen. Na het verwijderen van de auto stond de technische dienst van de gemeente in voor het stutten van de gevel. Dat zal later dan aangepakt moeten worden.”

Ook burgemeester Annick Vermeulen kwam ter plaatse en belde onder meer de buren van de nabijgelegen woning op. “Zodat iedereen gerustgesteld kon worden”, zegt ze. “Gelukkig is het niet erger dan dit en is het huis niet onbewoonbaar.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier