Vrouw uit vrachtwagen gehaald nadat truck op grote boom botst en kantelt

De brandweer moest de chauffeur uit de vrachtwagen bevrijden. © JH
Redactie KW

Op de Diksmuidse Weg in Ramskapelle bij Nieuwpoort gebeurde deze middag een zwaar ongeval. Een truck geladen met zand ging van de weg af, kwam zwaar in botsing met een boom en eindigde in de gracht. “De vrouw werd door onze diensten bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht”, zegt kapitein Richard Vandenabeele van post Nieuwpoort.

Het ongeval gebeurde even voor 15 uur. Een vrouwelijke bestuurster van een vrachtwagen geladen met zand reed er op de Diksmuidse Weg komende vanuit Ramskapelle richting Pervijze. “Op een onduidelijke reden ging ze van de weg af en dwarste de andere rijbaan”, zegt de politie Westkust. “Aan de andere zijde van de weg botste ze op een grote boom. Daarna is de vrachtwagen gekanteld.”

Omstaanders die het ongeval zagen gebeuren verwittigden de hulpdiensten. Naast de politie kwam ook de brandweer massaal ter plaatse om een bevrijding uit te voeren. “Bij onze aankomst zat de dame nog in de cabine maar zat ze niet gekneld”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele van post Nieuwpoort. “Ze was wel even buiten bewustzijn geweest door de harde klap en was nog steeds versuft. We hebben ze voorzichtig uit de cabine gehaald. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht voor een controle maar leek op het eerste zicht niet gewond. Onze taak daarna bestond er eerst in om mazout uit de truck op te vangen. Door de klap was de mazouttank gescheurd en die bevat al snel 200 liter diesel. We konden het meeste daarvan snel opvangen. Daarna moesten we ook nog een stuk van de grote boom verzagen tot het wrak getakeld kon worden.”

De vrachtwagen vervoerde nog zand maar dat viel vooral in een weide. Er kwam een graafmachine ter plaatse om het zand op te scheppen. Door het ongeval was de weg lange tijd versperd. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier