Vrouw eindigt in gracht in Eernegem nadat ze plots moet uitwijken voor kat

(Foto JH)
Redactie KW

De hulpdiensten moesten zaterdagochtend uitrukken naar Eernegem om een vrouw uit haar auto te bevrijden. De vrouw moest uitwijken voor een kat en belandde zo in een gracht. Daarbij doorboorde een stuk boom haar voorruit. “De vrouw leed veel pijn en daarom haalden we haar voorzichtig uit de wagen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagochtend om 8 uur 15 op de landelijke Streulestraat in Eernegem. Een vrouw was er met haar Peugeot Expert rechts van de weg in de gracht terechtgekomen op de bochtige weg. Met de rechterkant van haar voertuig reed ze daarbij een boom af, rakelings langs een betonnen paal. Een stuk van die boom doorboorde haar voorruit rechts.

Gelukkig zat er geen passagier in de wagen vooraan of de gevolgen konden veel erger zijn. De dame raakte niet op eigen kracht uit de wagen, die schuin in de gracht stak. Ze verwittigde zelf de hulpdiensten waarna de brandweer opgeroepen werd om haar te bevrijden. Ook een ziekenwagen, MUG-dienst en de politie snelden ter plaatse.

Uitwijken voor kat

“De vrouw verklaarde dat ze moest uitwijken voor een kat”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote van post Gistel. “Ze maakte zo een bruusk manoeuvre en eindigde in de gracht. Ze zat niet gekneld, maar het was meteen duidelijk dat ze veel pijn leed. Daarom hebben we gewacht tot de MUG-arts haar de nodige pijnstilling kon geven waarna we haar voorzichtig uit de wagen bevrijd hebben.”

De vrouw kreeg ter plaatse nog verzorging in de ziekenwagen en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval was de Streulestraat een tijdlang versperd. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier