Vrouw (83) naar ziekenhuis na aanrijding op druk kruispunt

© TP
Redactie KW

Een maand nadat een vrachtwagen er crashte, gebeurde vrijdagnamiddag opnieuw een ongeval op een druk kruispunt van de Noorderring tussen Ieper en Poperinge. Een 83-jarige vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het gaat om een kruispunt met verkeerslichten op de Noorderring ter hoogte van het kruispunt met de Rodenbachstraat bij de Ieperse deelgemeente Vlamertinge. Twee wagens botsten er vrijdagnamiddag tegen mekaar. Volgens de melding van het ongeval bij politiezone Arro Ieper zou een van de voertuigen het rode stoplicht genegeerd hebben.

Door het rood

“Een auto die vanuit de richting van Dikkebus kwam op de Rodenbachstraat reed door het rood en belandde zo tegen de Audi van mijn schoonouders”, zei een familielid dat ter plaatse kwam en liever anoniem blijft. Het gaat om een ouder koppel uit de Poperingse deelgemeente Proven: een man van 79 aan het stuur en zijn vrouw van 83 naast hem. Hun aangereden wagen kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. “Mijn schoonouders kwamen uit de richting van Ieper en reden op de Noorderring naar Poperinge”, aldus nog het familielid. “Beide bestuurders hebben er nog alles aan gedaan om een aanrijding te vermijden.”

Twee gewonden

De 83-jarige vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. “Ook de bestuurster van de andere wagen, een 35-jarige vrouw uit Komen-Waasten, raakte gewond”, verklaart Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. De verwondingen van beide slachtoffers zouden meevallen. De twee voertuigen liepen zware schade op en werden getakeld. Brandweer Westhoek werd opgeroepen om de brokstukken op te ruimen en extra signalisatie te voorzien op het kruispunt tijdens de interventie van de hulpdiensten.

Vrachtwagencrash

Het is niet de eerste keer dat een ongeval gebeurt op het kruispunt van de Noorderring met de Rodenbachstraat. Vorige maand, op 5 april, was een vrachtwagen er over de middenberm van de Noorderring gereden vlakbij de verkeerslichten en in de berm beland naast de weg. De trekker kwam tegen een afsluiting en tussen twee bomen tot stilstand. De voorruit van de bestuurderscabine was verbrijzeld en de bestuurder werd gewond afgevoerd. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier