Vrouw (77) in Oostende overleden na aanrijding op voetpad: “Samen met omstaanders wagen opgetild”

De vrouw overleed ter plaatse (Foto JH)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende gebeurde donderdag omstreeks 10 uur 45 een verkeersongeval. Een 77-jarige vrouw werd er aangereden toen de 28-jarige bestuurder van een personenwagen een oprit wou verlaten. De vrouw overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Carrefour in de Vuurtorenwijk. Volgens getuigen stond de vrouw in kwestie op het voetpad toen ze werd aangereden door een personenwagen. Dat wordt door de politie bevestigt. Hoe het komt dat de bestuurder de vrouw niet heeft opgemerkt, is voorlopig niet duidelijk.

Ernstige situatie

Meteen werd duidelijk dat de situatie ernstig was. De hulpdiensten werden verwittigd en snelden meteen ter plaatse. De vrouw zat geklemd onder de wagen na de aanrijding. Verschillende omstaanders hieven de wagen op, terwijl ambulanciers de vrouw vanonder de wagen haalden.

De brandweer werd in eerste instantie opgeroepen om de vrouw vanonder de wagen te bevrijden. “De persoon zat inderdaad onder de wagen, maar bij aankomst bleek onze tussenkomst niet meer nodig”, zegt brandweerkapitein Nathalie Van Moorter. “Het slachtoffer werd nog geruime tijd gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat.”

Wagen optillen

Brandon Janssens (28) is ex-ambulancier en werkt in het Brico-filiaal vlakbij. Hij was als een van de eersten bij het ongeval. “Ik kwam net van een medisch onderzoek en was op weg naar het werk”, vertelt de man.

“Ik zag meteen de ernst van de situatie. De brandweer en ambulancediensten waren dan al verwittigd. De MUG was als eerste ter plaatse en vroeg of we niets hadden om de wagen op te tillen. Ik ben naar de Brico gelopen en heb daar enkele mannen gehaald. Samen met andere omstaanders hebben we de wagen opgetild na groen licht van de MUG-arts.”

In shock

De jonge vrouw die het slachtoffer aanreed was in shock en werd verzorgd ter plaatse alvorens naar het ziekenhuis gebracht te worden. Ook de dienst Slachtofferhulp van de politie kwam ter plaatse en ontfermde zich over zowel de bestuurder als de nabestaanden.

Voorlopig zijn de omstandigheden waarin het ongeval kon gebeuren nog onduidelijk. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse die het ongeval moet onderzoeken. De Stroombanklaan werd volledig afgesloten in beide richtingen en werd rond 14 uur weer vrijgegeven.

Het parket liet weten een verkeersdeskundige te hebben aangesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier