Vrachtwagen rijdt moeder en zoontje met cargofiets aan in Zwevegem: jongetje (7) overleden, moeder met lichte verwondingen naar het ziekenhuis

Het ongeval vond plaats in de Otegemstraat, een fietsstraat in Zwevegem. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Dinsdagnamiddag gebeurde even na 16 uur een tragisch ongeval in de Otegemstraat in Zwevegem. Een moeder, met achterop een kind op de fiets, kwam er in aanrijding met een vrachtwagen. Het kind overleed ter plaatse.

Het ongeval gebeurde even na 16 uur dinsdagnamiddag. Een moeder reed met haar ‘Cargofiets’, dit zijn fietsen die zodanig uitgerust zijn dat twee kinderen achteraan kunnen zitten, in de Demeesterstraat. Net als de vrachtwagen die even verderop een container had afgezet. De 54-jarige vrachtwagenchauffeur van de firma Degrovan wilde rechts de Otegemstraat inrijden en de moeder naar links. “Zo zou de aanrijding gebeurd zijn, maar wat er zich exact afspeelde, moet nu nog onderzocht worden door de verkeersdeskundige die ter plaatse vaststellingen doet. Er hangen ook camera’s in de omgeving en misschien zullen de beelden ook enige duidelijkheid geven”, zei persmagistraat Tom Janssens ons.

Ter plaatse overleden

De tol was bijzonder zwaar. Het kind, een jongetje die volgende week zijn achtste verjaardag zou vieren, overleed ter plaatse. De moeder van 40 raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagenbestuurder verkeerde in shock. De man had niet gedronken en was niet onder invloed van drugs.

De identiteit van de slachtoffers werd nog niet vrijgegeven, maar het zouden mensen uit Kortrijk zijn.

Een deel van de Otegemstraat en de Demeesterstraat werden lange tijd volledig afgesloten zodat de vaststellingen konden gebeuren. Daarbij werd ook een drone gebruikt.

SAVE-bord

Opvallend: afgelopen zondagmorgen werd in Zwevegem nog een SAVE-bord onthuld voor Kato Vandenbogaerde die op 18 september 2020 op twaalfjarige leeftijd verongelukte op weg naar school. Ook dat dodelijke ongeval gebeurde na een aanrijding met een vrachtwagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier