Vrachtwagen botst tegen spoorwegbrug over Expresweg: geen treinen tussen Kortrijk en Waregem

Op de Expresweg in Waregem is een vrachtwagen blijven haperen aan de spoorwegbrug. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Op de Expresweg in Waregem is vrijdagvoormiddag een vrachtwagen blijven haperen aan de spoorwegbrug. De onderkant van de brug liep behoorlijk wat schade op. Het treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem is onderbroken tot de stabiliteit gecontroleerd kan worden.

Rond 10 uur vrijdagvoormiddag reed een vrachtwagen op de Expresweg in Waregem in de richting van Wielsbeke. Achterop de vrachtwagen stond een kraan en die bleef haperen aan de onderkant van de brug. Op verschillende plaatsen werden stukken beton losgetrokken die op de weg belandden. Door de schade was de wapening zichtbaar in de brug.

Heel wat hinder

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse om de omgeving te beveiligen. Een rijvak is versperd door de gevallen brokstukken. De brandweer zorgde voor signalisatie om het verkeer over één rijvak te leiden. Dit veroorzaakte heel wat verkeershinder op de Expresweg.

Door het ongeval zijn mogelijk stabiliteitsproblemen ontstaan met de brug. Medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer en van Infrabel kwamen ter plaatse om die grondig te controleren. Intussen ligt het treinverkeer uit voorzorg stil.

Geen treinen

“Sinds 10 uur rijden er geen treinen tussen Kortrijk en Waregem”, bevestigt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. “De NMBS heeft vervangbussen voorzien. Pas als we van onze medewerkers ter plaatse de bevestiging krijgen dat er geen stabiliteitsproblemen zijn met de brug, zal het treinverkeer hernomen worden.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier