Voetganger (67) buiten levensgevaar na ongeval in Sijsele

Het verkeersongeval deed zich maandag rond 17 uur voor in de Dorpsstraat in Sijsele. © JVM

De 67-jarige voetganger die maandag levensbedreigende verwondingen opliep in Sijsele, verkeert niet meer in levensgevaar. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een inschattingsfout van het slachtoffer zou aan de basis van het ongeval liggen.

Het verkeersongeval deed zich maandag rond 17 uur voor in de Dorpsstraat in Sijsele, bij Damme. Een 67-jarige voetganger werd tijdens het oversteken gegrepen door een voertuig. De hulpdiensten snelden ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar het levensgevaar is volgens het parket ondertussen geweken.

Inschattingsfout

Het Brugse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken. Uit de eerste bevindingen van de expert bleek dat het voertuig niet te snel reed. Bovendien was de bestuurder niet onder invloed van alcohol of drugs. Het slachtoffer zou bij het oversteken zelf een inschattingsfout gemaakt hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier