Spookrijdster aangehouden voor doodslag na fatale crash op A19 in Ieper

Een 63-jarige man uit Frasnes-lez-Anvaing kwam om het leven toen zijn wagen aangereden werd door een spookrijder op de A19. © TP

In het onderzoek naar de fatale crash op de A19 in Ieper heeft de Ieperse onderzoeksrechter een 25-jarige vrouw uit Menen aangehouden op verdenking van doodslag en poging tot doodslag. Dat heeft het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper gemeld. Tijdens het spookrijden botste de verdachte op de wagen van een Waals gezin.

De hulpdiensten werden zaterdag kort na 9:00 uur opgeroepen voor een zwaar ongeval op de A19 richting Ieper. Twee wagens waren hard met elkaar in botsing gekomen, maar de precieze omstandigheden waren op dat moment onduidelijk.

De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde daarom een verkeersdeskundige ter plaatse. Uit de bevindingen van de expert bleek snel dat een voertuig in de verkeerde richting de A19 was opgereden. Vervolgens kwam de spookrijder in botsing met de wagen van een gezin uit het Waalse Frasnes-lez-Anvaing.

Spookrijdster

Bij het ongeval kwam de 63-jarige vader van het gezin om het leven. De 40-jarige moeder werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket is haar toestand nog steeds kritiek. Een 13-jarige dochter raakte zwaargewond, terwijl haar tweelingzus lichtere verwondingen opliep.

Ook de bestuurster van het andere voertuig werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar de 25-jarige vrouw uit Menen verkeerde niet in levensgevaar. Ondertussen bevestigde het parket dat de verdachte eerder op zaterdagochtend al betrokken was bij een ongeval in Menen. De dag voor de feiten verscheen de vrouw in Kortrijk bovendien al voor de politierechtbank.

Mogelijk opzettelijk

Het Ieperse parket besliste om de verdachte voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Die heeft haar zondagavond aangehouden op verdenking van doodslag en poging tot doodslag. Dat zou kunnen betekenen dat de vrouw mogelijk opzettelijk aan het spookrijden was.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies in de steel zit. De raadkamer in Ieper zal vrijdag moeten oordelen over de eventuele verdere aanhouding van de verdachte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier