Spookrijder zorgt voor ravage op A19: vader (63) overleden, moeder en twee dochters naar ziekenhuis

De klap moet enorm geweest zijn. © TP

Bij een zwaar verkeersongeval is zaterdag op de A19 in Ieper een 63-jarige man uit Frasnes-lez-Anvaing om het leven gekomen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. Het slachtoffer en zijn gezin kwamen in botsing met een spookrijder.

De hulpdiensten werden kort na 9 uur opgeroepen voor een zwaar ongeval op de A19 richting Ieper. Twee wagens waren hard met elkaar in botsing gekomen, maar de precieze omstandigheden waren onduidelijk. De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde daarom een verkeersdeskundige ter plaatse. Uit de bevindingen van de expert is ondertussen gebleken dat een voertuig in de verkeerde richting de A19 was opgereden. Vervolgens kwam de spookrijder in botsing met de wagen van een gezin uit Frasnes-lez-Anvaing.

© TP

Bij het ongeval kwam de 63-jarige vader van het gezin om het leven. De 40-jarige moeder werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Een 13-jarige dochter raakte zwaargewond, terwijl de andere 13-jarige dochter lichtere verwondingen opliep. Ook de bestuurster van het andere voertuig werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar de 25-jarige vrouw zou niet in levensgevaar verkeren.

Het Ieperse parket zal de verdachte voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die moet beslissen of de spookrijdster aangehouden wordt. Het is nog niet bekend wanneer de voorleiding zal plaatsvinden.

Door het ongeval is de A19 volledig versperd. Het verkeer moet de snelweg verlaten via de afrit 20 Ieper-Centrum..
Door het ongeval is de A19 volledig versperd. Het verkeer moet de snelweg verlaten via de afrit 20 Ieper-Centrum.. © GF

Vanmorgen viel er ook een dodelijk slachtoffer bij een zwaar ongeval in Oedelem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier