Sparta Kruiseke in rouw door overlijden ex-speler Tiebe Blanckaert bij ongeval met de fiets

Het dodelijk ongeval gebeurde vanmorgen vroeg op het kruispunt met de N58. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Voetbalclub Sparta Kruiseke is in diepe rouw door het overlijden van ex-jeugdspeler Tiebe Blanckaert (18) uit Geluveld. De jonge fietser kwam dinsdagmorgen om het leven tijdens het dwarsen van de expresweg N58, ter hoogte van de Oude Beselarestraat in Wervik.

“Onze club is door dit tragische nieuws in diepe rouw en kan dit samen met vele anderen nauwelijks geloven”, aldus bestuurslid Angelique Rommelaere. “Tiebe speelde van zijn 12 jaar bij onze club maar besliste vorig jaar om te stoppen. We wensen vanuit Sparta Kruiseke de familie, vrienden en kennissen van Tiebe heel veel moed en sterkte.”

Tiebe is de zoon van Bruno Blanckaert en Jamina Degraeve uit het begin van de Zandvoordestraat in Geluveld. Hij begon destijds te voetballen bij Blue Star Geluveld, als doelman en trok dan wat verderop naar Sparta Kruiseke waar hij veldspeler was.

Davide Colloart uit Wervik was er zijn trainer bij de U17. “Tiebe was niet het grote talent maar was wel een smaakmaker in de kleedkamer”, vertelt Davide. “Hij was super joviaal, altijd in voor een grap. Hij mocht eigenlijk voetballen bij de U15 maar wou niet zakken om bij zijn vrienden te zijn.”

Tiebe hielp op zondagvoormiddag wat verderop in het populair volkscafé ’t Hoekske. Zijn mama doet in bijberoep aan thuisverkoop van ijs.

Op de sociale media zijn er ondertussen heel wat reacties over de moeilijke zichtbaarheid op het kruispunt door het hoge gras dat nog niet is gemaaid. Wat destijds werd aangekaart tijdens de gemeenteraad in Wervik. Voor het maaien moet men rekening houden met het bermdecreet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier