Slachtoffer dodelijke aanrijding op E40 in Veurne is Soedanese transmigrant van 23 jaar: “Werd eerder al eens tegenhouden in Frankrijk”

De snelweg werd een hele tijd afgesloten voor onderzoek. © JH
Redactie KW

De man die donderdagochtend om het leven kwam nadat hij meermaals aangereden werd op de E40 in Veurne is een dag later toch al geïdentificeerd. “Het gaat om een 23-jarige man uit Soedan, die in december nog in Frankrijk werd tegengehouden door de politie”, zegt Tom Janssens van het West-Vlaamse parket.

De kans leek zeer klein te zijn dat het slachtoffer van de dodelijke aanrijding op de E40 in Veurne donderdagochtend geïdentificeerd kon worden. Om 4.15 uur werd zijn zwaar toegetakelde lichaam op de snelweg ontdekt nadat een Franse bestuurder hem had aangereden. Het bleek echter dat de man al diverse keren eerder was aangereden, ook door vrachtwagens. Hij was daardoor totaal onherkenbaar.

Dan toch een match

Er kwam een lijkhond ter plaatse om cruciale elementen te zoeken, maar dat leverde niets op. Ook het DVI-team kwam ter plaatse om DNA-sporen te nemen en dat leidde nu tot de doorbraak. “Tot donderdagavond lang was er geen nieuws en weinig hoop”, zegt Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen. “Maar er werd wel verder gezocht. Tegen vrijdagochtend kregen we via buitenlandse autoriteiten een hit. Het genomen DNA-staal leverde een match op met resultaten in politionele databases. Vrijdagochtend moest dat resultaat nog verder uitgezocht worden, maar intussen staat de identificatie van het slachtoffer vast. Het gaat om een Soedanese man geboren in 2001. Het gaat om een transmigrant die in december 2023 al in Frankrijk werd tegenhouden waardoor hij in de databank zat. Maar de man werd eerder ook al in Europa gevonden.”

Er werden ook onder andere vingerafdrukken genomen. Het DNA-materiaal kwam ook overeen. Of de politie er nu nog in slaagt om nabestaanden te vinden, is wellicht nog een andere zaak. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier