Slachtoffer dodelijk ongeval in Ieper is 20-jarige Argentijnse die hier op vakantie was

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de rotonde bij de Rijselpoort. © TP
Redactie KW

De jonge vrouw die het leven liet na een aanrijding op haar fiets bij de Ieperse Rijselpoort is geïdentificeerd. Het parket heeft ook meer informatie over de omstandigheden van het ongeval.

Het dodelijk ongeval gebeurde afgelopen woensdagnamiddag, even voor 16:00 uur ter hoogte van de rotonde bij de Rijselpoort in Ieper.

Intussen is het slachtoffer geïdentificeerd. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Argentinië. Het parket van West-Vlaanderen, dat een verkeersdeskundige ter plaatse stuurde om de omstandigheden te onderzoeken, heeft intussen meer informatie over de omstandigheden van het ongeval.

Dodehoekongeval

“Een 20-jarige fietser kwam om het leven nadat zij op de rotonde werd aangereden door een vrachtwagen, die in dezelfde richting reed en rechts wilde afslaan”, klinkt het bij het parket.

“Volgens de verkeersdeskundige gaat het om een dodehoekongeval waarbij de vrachtwagenchauffeur de fietser niet heeft opgemerkt. Het slachtoffer is een 20-jarige Argentijnse vrouw die hier op vakantie was. De 40-jarige vrachtwagenchauffeur was niet onder invloed en reed binnen de toegestane snelheid.”

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval loopt nog.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier