Politie betrapt bestuurder met rijverbod bij ongeval

Redactie KW

Dinsdagavond kwam het in Oostende tot een verkeersongeval waarbij twee auto’s betrokken raakten. Eén van de bestuurders had een rijverbod.

De feiten speelden zich kort na 22 uur af in de Dokter Eduard Moreauxlaan op de kruising met de Stanleylaan. Een bestuurder (31) reed met haar auto in de Moreauxlaan en had groen licht om het kruispunt over te steken in de richting van Bredene. Plots kwam een andere autobestuurder (41) van rechts, uit de Stanleylaan gereden. Het kwam tot een botsing tussen beide partijen, de dertiger belandde met haar auto ook tegen een verlichtingspaal. Ze liep een lichte kwetsuur op, een passagier (20) bleef ongedeerd.

De politie was snel ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De bestuurder van het aangereden voertuig blies negatief. De veertiger legde bij de alcoholtest het resultaat ‘alarm’ af en een speekseltest gaf een positief resultaat. De auto waarmee de man reed was niet-verzekerd en de bestuurder had een rijverbod. De nodige processen-verbaal zijn opgemaakt. Beide voertuigen werden getakeld. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.

Tijdens de vaststellingen van het verkeersongeval werd de politiepatrouille ook gekruist door een voertuig dat aan een onaangepaste snelheid richting Oostende reed. De bestuurder trachtte nog aan de patrouille te ontkomen, maar kon nabij de Stapelhuisstraat worden klemgereden. De bestuurder (24) legde daarbij een positieve ademtest af en zag het rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier