Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

De bestelwagen kwam vervaarlijk op twee wielen te staan en kon niet meer bewegen. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.

De spoorwegbrug van ’t Gaverke, gelegen tussen de Tjollenstraat en de Hugo Verrieststraat, heeft een hoogte van 2,5 meter. Dat is ook duidelijk zo aangegeven. Toch komen er met de regelmaat van een klok bestuurders vast te zitten onder de brug.

Vraag naar knipperlichten

Rond 12 uur vrijdagmiddag was het opnieuw prijs. De bestuurder van een bestelwagen reed in de Groene Wandeling parallel met de spoorweg. Toen hij rechtsaf de Tjollenstraat wou inslaan, bleef een hoekje van zijn bestelwagen haperen aan de brug. Zijn voertuig kwam vervaarlijk op twee wielen te staan en kon niet meer bewegen. Een takeldienst moest de bestelwagen komen lostrekken.

“Het is hier bijna elke twee weken prijs”, klinkt het bij buurtbewoners. “Nu staat er een grote schildering op de brug, maar dat is duidelijk nog niet genoeg. Ik vraag al jaren om knipperlichten te installeren, zodat bestuurders eens schrikken als ze naderen.”

Geen extra maatregelen

Waregems schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) is op de hoogte van het probleem. “We hebben al verschillende maatregelen besproken, maar het is niet eenvoudig”, zegt schepen Himpe. “De schildering staat er nu ongeveer een jaar. Voordien hing er een spandoek, maar dit werd regelmatig kapotgereden en moest telkens vervangen worden.”

“Het zijn vooral bestuurders van gehuurde camionetten die ertegen rijden. De lokale verhuurbedrijven waarschuwen zelfs voor de brug. Bovendien is brug in de Roger Vansteenbruggestraat iets verderop tijdelijk afgesloten door een wegverzakking. Daardoor is er nu iets meer verkeer dan anders in Tjollenstraat. Het blijft een moeilijk probleem, voorlopig plannen we geen extra maatregelen maar alle suggesties zijn welkom.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier