Motorrijder heeft erg veel geluk bij ongeval in Kortemark: “Hij vloog door raam van 40 centimeter en smakte niet tegen gevel”

De motorrijder ging aan de splitsing rechtdoor en vloog door een enorm toeval door een 40 centimeter brede ruit aan de voordeur. © JH
Redactie KW

“Hoe onwaarschijnlijk veel geluk kan je hebben? Dat raam is amper 40 centimeter breed!” Een motorrijder mag blij zijn dat hij een ongeval afgelopen nacht in Kortemark nog kan navertellen. De motard ging rechtdoor aan een T-splitsing, werd door een betonnen afboording een meter de lucht in geslingerd, maar vloog in gestrekte houding als bij wonder recht een 40 centimeter breed raam naast de voordeur binnen. “Desondanks zitten wij wel met veel schade, en net nu we op reis zijn”, zucht bewoner Anthony Pottier (30).

Hoe het ongeval precies gebeurde wordt nog onderzocht. Wellicht zijn er camerabeelden van, maar die moeten nog bekeken worden. In ieder geval ging een motorrijder afgelopen nacht rond 23.15 uur rechtdoor aan de T-splitsing van de Ichtegemstraat met de Koekelarestraat in Kortemark. In het midden van de weg ligt een vluchtheuvel en daarop verloor de motorrijder vervolgens de controle. De stuurloze tweewieler ging zo recht op het huis van Anthony Pottier af, dat aan de splitsing gelegen is.

Meter de lucht in

“Zelf zijn we momenteel op reis in Geraardsbergen”, zegt Anthony. “We werden rond middernacht meermaals gebeld door Verisure en de politie. Op de camera van de videodeurbel was te zien wat er gebeurde. Die motorrijder werd van zijn motor geslingerd op de betonnen verhoging waar vroeger het tuinmuurtje stond. Daar ramde hij eerst enkele steenkorven, die gelukkig nog leeg waren. Maar door die klap werd die man zéker een meter hoog de lucht in geslingerd. In gestrekte houding zagen ze hoe hij met zijn hoofd eerst door het raam naast onze voordeur is gevlogen. En die is amper 40 centimeter breed! Hoeveel geluk kan je hebben? Hij lag tussen het glas ons huis binnen, stond weer op, ging verdwaasd naar buiten en viel daar neer.” De politie was op dat ogenblik net in de buurt – nadat ze melding kregen van een motorrijder die wild rondreed in het centrum van Kortemark stuurden ze een patrouille uit – en liet een ziekenwagen komen. De motorrijder werd gewond, maar niet in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Terugkeren van reis

Ook de brandweer kwam langs om het raam dicht te timmer. Anthony zelf keerde even terug van reis. “Gelukkig is Geraardsbergen niet zo ver”, zucht hij. “Want na zo’n melding wil je de schade toch vooral zelf zien. Ik schrok eigenlijk. We zijn blij dat die man zoveel geluk had, maar de schade voor ons is toch wel aanzienlijk. Naast het gebroken raam is er schade aan de gevel door de klap van de motor. Er zitten bakstenen los, korven zijn vernield en voor de deur is er ook schade. Daarnaast is de hele voordeur ook kapot. Ze kan niet meer dicht en is wat geplooid. Tot in onze woonkamer ligt er zelfs glas en wat brokstukken. Als we zondag terugkeren van reis zullen we eerst grondig moeten poetsen zodat het veilig is voor onze drie kinderen. En dan moet je weten dat het bijlange niet de eerste keer is dat een voertuig rechtdoor rijdt. Twee jaar geleden hadden we nog maar een auto in onze gevel.” (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier