Motorrijder (59) zwaargewond na botsing met fietsster (53) in Aartrijke

Het verkeersongeval gebeurde op de Eernegemsestraat in het centrum van Aartrijke. © JH
Redactie KW

Bij een verkeersongeval in het centrum van Aartrijke, een deelgemeente van Zedelgem, zijn woensdag op het middaguur twee gewonden gevallen. Een 59-jarige motorrijder en een 53-jarige fietsster kwamen met elkaar in botsing waarna beiden op de grond vielen. De motorrijder zat na het ongeval gekneld onder zijn tweewieler waarna de brandweer opgeroepen werd voor een bevrijding. Hij raakte zwaargewond.

Het verkeersongeval gebeurde woensdagmiddag om 12 uur op de Eernegemsestraat in het centrum van Aartrijke. Het incident deed zich voor ter hoogte van de Vlasbloemstraat. “Het ongeval gebeurde toen zowel de 53-jarige fietsster als de 59-jarige motorrijder in de Eernegemsestraat in de richting van het centrum reden”, zegt Lien Vermeersch van politiezone Het Houtsche. “De fietsster reed eerst met de motorrijder achter haar. Op een bepaald ogenblik wou de fietsster links afslaan en zijn beiden met elkaar in botsing gekomen. Hoe dat precies kon gebeuren en of het om een inhaalmanoeuvre gaat, onderzoeken we nog. In ieder geval kwamen beiden op de grond terecht. De fietsster, een vrouw uit Zedelgem, raakte daarbij lichtgewond en werd naar het ziekenhuis van Torhout gebracht. De 59-jarige motorrijder uit Ichtegem raakte echter zwaargewond en werd meteen naar het AZ Delta in Rumbeke gebracht.”

Gekneld

De motorrijder zat door de klap immers gekneld onder zijn tweewieler waarna de brandweer opgeroepen werd om een bevrijding uit te voeren. Bij hun aankomst kon de man echter snel bevrijd worden.

Door het ongeval was de Eernegemsestraat een tijdlang volledig versperd, wat tot zware verkeershinder leidde.

Eerder was er dinsdagnamiddag ook al ongeval met twee motorrijders in Brugge. Daarbij kwam een 35-jarige motorrijder om het leven. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier