Motorrijder (29) uit Koekelare zwaargewond na knal tegen auto die U-bocht maakt

De moto raakte zwaar beschadigd. © TP
Redactie KW

Een 29-jarige motorrijder uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man knalde zwaar op een auto waarvan de bestuurster net een U-bocht over de straat wou maken. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeersongeval gebeurde zondagmiddag rond 15.10 uur in de Eernegemstraat in Koekelare. Bij het buiten rijden van de dorpskom ging het fout. “Een 26-jarige vrouw uit Koekelare was er kort voordien vertrokken met haar auto in de richting van Eernegem”, zegt commissaris Rafael Rondelez van politiezone Polder.

“Op een bepaald ogenblik besliste ze om een U-bocht te maken over de weg om terug te keren in de andere richting. Op dat moment kwam een 29-jarige motorrijder in dezelfde richting aangereden en die knalde achteraan links op de auto waarvan de vrouw net haar manoeuvre had ingezet. De motorrijder kwam door de klap ten val op straat.”

MUG-heli

De man werd weggeslingerd en bleef op de baan liggen. Omstaanders snelden hem onmiddellijk te hulp. Hij bleef gelukkig wel de hele tijd bij bewustzijn. Omdat hij veel pijn leed werd de MUG-helikopter opgeroepen die landde in een weide naast de weg.

De man kreeg de dringendste zorgen ter plaatse en werd daarna naar het AZ-Delta in Rumbeke over gevlogen. Hij raakte zwaargewond aan de bekken, de rug en liep vermoedelijk ook een hersenschudding op. Door het ongeval werd de Eernegemstraat volledig afgesloten tussen Koekelare en Eernegem voor een tweetal uur. Politiezone Kouter kwam in versterking om het verkeer te regelen.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier