Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Het verkeer kon al snel niet meer door. © JH
Redactie KW

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.

Het verkeersongeval gebeurde om 16.30 uur bij aanvang van de avondspits. Het regende en er was druk verkeer. Op de afrit van de E403 in Torhout in de richting van Kortrijk was het aanschuiven om bovenaan de brug richting Torhout te rijden.

Een bestelwagen van een firma werd achteraan aangereden door een personenwagen. De chauffeur van een Lijnbus die achterop reed knalde achteraan op de personenwagen in. Hoe het ongeval kon gebeuren en wie eerst afremde is onduidelijk.

Geen passagiers

“Op de Lijnbus zaten geen passagiers want de bus had geen dienst”, klinkt het bij de federale wegpolitie. “Het ging om een ongeval waarbij er vooral blikschade was.”

Toch kwam er een ziekenwagen ter plaatse om een van de inzittenden naar het ziekenhuis te brengen. Die raakte lichtgewond.

Door het ongeval ontstond er wel veel verkeershinder. Aanvankelijk kon het verkeer nog traag voorbijrijden maar eenmaal de wegpolitie ook versterking kreeg van de lokale politie Het Houtsche, en twee signalisatiewagens van de brandweer en takeldienst ter plaatse waren werd de afrit volledig afgesloten. Dat leidde tot verkeershinder op de E403.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier