Man overlijdt na botsing op geparkeerde oplegger in Kortrijk

Het voertuig was deels onder de oplegger terechtgekomen en raakte zwaar beschadigd. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Aan de Beneluxlaan in Kortrijk is maandagmiddag een man om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Hij botste op een geparkeerde oplegger en overleed ter plaatse.

Het ongeluk gebeurde rond 12 uur maandagmiddag. De bestuurder van een Volkswagen reed in de richting van de rotonde met ’t Hoge maar week ter hoogte van de parking van Decathlon plots van zijn rijvak af. De man dwarste de volledige weg en reed in op een geparkeerde oplegger aan de linkerkant van de weg.

Enorme impact

De impact was enorm. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse maar konden enkel vaststellen dat de bestuurder ter plaatse overleden was. Zijn voertuig was deels onder de oplegger terechtgekomen en raakte zwaar beschadigd. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Mogelijk werd de bestuurder onwel achter het stuur. Er waren geen andere wagens betrokken.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeluk te onderzoeken. Tijdens de vaststellingen sloot de politie de Beneluxlaan volledig af tussen de rotonde met de President Kennedylaan en de rotonde met ’t Hoge. Het verkeer moest een kleine omleiding volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier