Man op speedpedelec overleden na zware botsing met auto

De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Een 56-jarige man uit Hooglede werd woensdag omstreeks 17 uur in kritieke toestand naar AZ Delta in Roeselare gevoerd na een ongeval op het kruispunt van de Westlaan met de Groenestraat in Roeselare. De man was op weg met zijn speedpedelec toen hij werd aangereden door een bestuurster die rechts de Groenestraat wou inslaan. In de loop van de avond is hij echter overleden.

Het zware ongeval gebeurde woensdag omstreeks 16.30 uur. Een 56-jarige man uit Hooglede volgde met zijn speedpedelec de Westlaan richting de Noordlaan. Ter hoogte van het kruispunt met de Groenestraat liep het echter verkeerd. Een 50-jarige vrouw uit Roeselare wou met haar wagen de Groenestraat richting het centrum van de stad inslaan. De bestuurster merkte de speedpedelec echter niet op waarna het tot een botsing kwam. De Hoogledenaar kwam zwaar ten val. De man had een helm aan, maar al snel werd duidelijk dat hij een grote hoofdwonde had opgelopen.

De hulpdiensten, waaronder een MUG-team, snelden onmiddellijk ter plaatse. De brandweer zette een scherm zodat de toegesnelde hulpverleners rustig hun werk konden doen. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend. Omstreeks 17 uur vertrok de ambulance onder begeleiding van de MUG naar het ziekenhuis. Bij het wegrijden was de toestand van de man kritiek. Ondertussen is duidelijk geworden dat de man deze avond in het ziekenhuis overleed aan de opgelopen verwondingen.

Het parket stelt een deskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval bleef het gedeelte van de Groenestraat tussen de Westlaan en het stadscentrum afgesloten voor het verkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier