Lange files op E403 na botsing in beide richtingen in Torhout

Op de E403 in Torhout in beide richtingen vlak op dezelfde plaats een ongeval. Het zorgde voor lange files. © JH
Redactie KW

Ter hoogte van het afrittencomplex van de E403 in Torhout ontstond woensdagmiddag een verkeersinfarct. Een personenwagen botste er eerst op een vrachtwagen, met zware schade tot gevolg. Tegelijkertijd botsten in de andere richting twee auto’s op elkaar die getuige waren van het eerste ongeval. Het leidde tot kilometerslange files.

De twee ongevallen gebeurden rond 14.20 uur. In de richting van Kortrijk reed een man in zijn Audi achteraan in op een vrachtwagen ter hoogte van de uitvoegstrook om de oprit naar Torhout te nemen. De vrachtwagen liep lichte schade op en de trucker kon zijn gevaarte verder op de pechstrook parkeren. De Audi kwam door de stevige klap dwars over de weg te staan en liep zware schade op. De auto is wellicht reddeloos verloren.

Net op het moment van dit ongeval botsten aan de overzijde, in de andere rijrichting, vlak op dezelfde plaats ook twee auto’s op elkaar. Het ging om getuigen van het eerste ongeval, die wellicht vertraagden. Een Franse Citroën reed daar achteraan in op een Hyundai Tucson. Ook deze twee wagens liepen flinke schade op. Er vielen evenwel geen gewonden.

Lange files

De twee ongevallen leidden wel tot een verkeersinfarct. In de richting van Kortrijk kon het verkeer nog vrij vlot passeren, maar stond er toch een kilometer file. In de richting van Brugge stond het verkeer helemaal vast. De Citroën stond er ook stil op de linkerrijstrook. Het leidde snel tot een kilometerslange file tot in Lichtervelde. De hulpdiensten deden er alles aan om de wagens snel te takelen, zeker gelet op het stilstaand verkeer in de hitte. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier