Jurgen L. (50), die jong gezin uit Kortemark aanreed, heeft ziekenhuis verlaten en werd overgebracht naar de gevangenis

Jurgen L., die het dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij een jong gezin uit Handzame om het leven kwam, mocht het ziekenhuis verlaten en werd naar de gevangenis overgebracht. © gf/JVM
Camille Jonckheere

Jurgen L. (50), de autobestuurder die zaterdagnacht 10 augustus onder invloed van alcohol een jong gezin op de E403 in Ruddervoorde van de baan maaide, mocht het ziekenhuis verlaten. “De artsen stelden hem in staat om het ziekenhuis te verlaten”, vertelt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. De Brugse raadkamer besliste vorige week om de man al zeker een maand lang aan te houden, daarom werd hij nu overgebracht naar de gevangenis.

In de nacht van zaterdag 10 augustus gebeurde er rond een uur een dodelijk verkeersongeval. Een 50-jarige man Jurgen L. reed op de E403 achteraan in op de auto van een jong gezin uit Handzame bij Kortemark. Hun wagen belandde diep in de berm en Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) overleden ter plaatse in het verhakkelde wrak. De man bleek op het moment van het ongeval onder de invloed van alcohol.

Jurgen L. werd zelf met een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht. Vorige week vrijdag werd hij daar voor het eerst verhoord en besliste de Brugse raadkamer om de aanhouding van de man met een maand te verlengen. Een beslissing, waar Jurgen en zijn advocaat niet tegen in gingen. “Wij hebben ons uiteraard niet verzet tegen de beslissing om de aanhouding van mijn cliënt met een maand te verlengen”, zegt advocaat Walter Van Steenbrugge.

Ziekenhuis verlaten

Sindsdien stelden de artsen hem in staat om het ziekenhuis te verlaten en werd hij overgebracht naar de gevangenis. Vandaag werd hij opnieuw verhoord. “Over de inhoud van het dossier kunnen we geen uitspraken doen. Dat is nu ook niet gepast. Wellicht zullen er nog verdere verhoren volgen onder leiding van de onderzoeksrechter”, besluit Van Steenbrugge. Binnen enkele weken zal Jurgen opnieuw voor de raadkamer moeten verschijnen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier