Glad wegdek veroorzaakt ongevallen met blikschade

© Belga
© Belga
Redactie KW

In politiezone Polder gebeurden maandag diverse ongevallen. Daar zaten de weersomstandigheden met een glad wegdek zeker voor iets tussen.

Een eerste ongeval gebeurde maandagmiddag om 12.25 uur in de Heugstraat in Houthulst. Daar kwam het tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een SUV. Toen de vrachtwagen een oprit wilde afrijden, reed de SUV in op de linkerflank van de vrachtwagen.

Omdat de terreinwagen niet meer rijvaardig was, werd deze getakeld. Er raakte niemand gewond. De politie gaf bijstand om het Europees Aanrijdingsformulier (EAF) in te vullen.

Vluchtmisdrijf

In Kortemark gebeurde om 17 uur een ongeval met vluchtmisdrijf. Twee voertuigen kruisten elkaar in de Koutermolenstraat en daarbij raakten de linkerbuitenspiegels elkaar. Een van de voertuigen pleegde vluchtmisdrijf. De politie deed de vaststellingen.

Een uur later reed een vrachtwagencombinatie in de Sint-Pietersstraat in Woumen en wilde de Woumenweg richting Diksmuide oprijden. Een personenauto voerde op dat kruispunt hetzelfde manoeuvre uit, waarbij beide voertuigen, die naast elkaar reden, in aanrijding kwamen. Ook hier hielp de politie het EAF in te vullen.

Een laatste ongeval om 23.20 uur in de Eernegemstraat in Koekelare was zeker te wijten aan het gladde wegdek. De bestuurder van een personenauto ging er aan het slippen en verloor de controle over zijn voertuig in de Eernegemstraat richting Eernegem. Hij kwam links van de weg tegen een duiker terecht. De schade bleef al bij al beperkt en de bestuurder raakte niet gewond. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.